Επτά μαθήματα ζωής από ετοιμοθάνατους - Άπαικτο, μην το χάσετε!

Ο κύκλος της ζωής είναι γεμάτος από τη συνεχή εναλλαγή γέννησης και θανάτου.

Όλοι τον έχουμε βιώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και έχουμε «σημαδευτεί» από αυτόν. Πέρα από το σκληρό του πρόσωπο, ο θάνατος προσφέρει και πολλά μαθήματα ζωής.

H παιδίατρος Smita Malhotra μοιράζεται όσα έχει μάθει μέσα από τη «θητεία» ως γιατρός:

1. Μην ξεχνάς ποτέ πόσο τυχερός είσαι

Είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να σκεφτόμαστε τα καθημερινά προβλήματα που δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που μπορούμε και απολαμβάνουμε τα απλά πράγματα της ζωής, όπως το να βγούμε έξω, να πάμε βόλτα και να είμαστε με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Ανεξάρτητα με το χάος στο οποίο ζούμε, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε.

2. Να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις

Όταν συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα τα πολυτελή σπίτια και τα ακριβά αυτοκίνητα δεν θα είναι κοντά σου. Αυτοί που θα είναι κοντά σου και θα σε στηρίζουν είναι οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να είναι δίπλα σου. “Αλλωστε, μετά τον θάνατο ο καθένας ζει για πάντα στις καρδιές των αγαπημένων του ανθρώπων.

3. Να συλλέγεις στιγμές και όχι πράγματα

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι οι στιγμές είναι πιο σημαντικές από τα αντικείμενα. Κράτα τις στιγμές που ζεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, φύλαξέ τις σαν το πιο πολύτιμο αγαθό και προσπάθησε να δημιουργήσεις κι άλλες αναμνήσεις και στιγμές μαζί τους.

4. Μην ψάχνεις την επιβεβαίωση

Την επόμενη φορά που θα αγχωθείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, αναρωτήσου εάν η έγκρισή τους θα ήταν σημαντική για εσένα εάν ήταν η τελευταία σου μέρα στη γη.

5. Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα στον χρόνο και το χρήμα, επέλεξε τον χρόνο

Καταναλώνουμε τόσο πολύ χρόνο να βρούμε τρόπους να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και αφήνουμε τόσο λίγο χρόνο για να αφιερώσουμε στην πραγματική μας ζωή. Μία ζωή που περιστρέφεται γύρω από τα χρήματα και βάζει την οικογένεια και τους φίλους σε δεύτερη μοίρα μπορεί να είναι πολύ άδεια και ανιαρή.

6. Μην κρίνεις

Προτού μπεις στη διαδικασία να κρίνεις κάποιον για αυτά που περνάει ή για αυτά που σκέφτεται, σκέψου ότι η ζωή είναι τόσο απρόσμενη που δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει. Άλλωστε, μπορεί κι εσύ να βρεθείς σε αντίστοιχη θέση και τότε σίγουρα δεν θα ήθελες να σε κρίνει κανείς.

7. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κυνηγήσεις τα όνειρά σου

Πόσες φορές έχεις ακούσει κάποιον να μετανιώνει που δεν ακολούθησε την καρδιά του και δεν πάλεψε για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα; Συνήθως λέμε ότι κάτι θα το κάνουμε «όταν έχουμε χρόνο» ή «όταν έχουμε χρήματα» ή το απορρίπτουμε εντελώς γιατί μπορεί να μην είναι αυτό που θέλουν οι γύρω μας. Αυτό που έχει σημασία, είναι να ξέρεις ότι έζησες τη ζωή που εσύ ήθελες και να μην την αναπολείς με στεναχώρια.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ