Άλμα φορτηγού, καλάθι… με την «όπισθεν», η μεγαλύτερη γλώσσα - Τα 10 θεότρελα ρεκόρ Γκίνες που σημειώθηκαν το 2014‏!

Το περίφημο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κυκλοφορεί κάθε χρόνο ανανεωμένο προκειμένου να συμπεριλάβει τα νέα επιτεύγματα που σημειώθηκαν το προηγούμενο έτος, αλλά και τα κατορθώματα που αλλάζουν χέρια.

Τα Γκίνες γιορτάζουν το 2015 τα 60 τους χρόνια και το επετειακό βιβλίο περιλαμβάνει πλήθος θεότρελων ρεκόρ που σημειώθηκαν τη χρονιά που τελειώνει.

Δείτε 10 απίστευτα ρεκόρ που έγιναν το 2014 και έχουν μπει στο επετειακό βιβλίο των Γκίνες …

Ντριφτάρισματα γύρω από αμάξι που κινείται… στις 2 ρόδες

Τα επιδέξια ντριφταρίσματα βρίσκονται σε αρκετές εκδοχές τους μέσα στο βιβλίο Γκίνες. Έτσι, ο Zhang Shengjun έπρεπε να σκεφτεί κάτι αρκετά πρωτότυπο προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στα Γκίνες. Κάθισε, το σκέφτηκε και αποφάσισε να μπει σε μια BMW M4 Coupe και να αρχίσει τα «ντόνατς» γύρω από ένα Mini Cooper με οδηγό τον Han Yue. Ωστόσο υπήρχε μια λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά: Το Cooper κινούνταν σε 2 ρόδες! Έτσι, καταφέρνοντας να φέρει 10 «γυροβολίες» μέσα σε 1 λεπτό, ο Shengjun έγραψε το όνομα του στο βιβλίο των ρεκόρ. 

Ο μεγαλύτερος μαξιλαροπόλεμος

Ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε καν 3.000 δεν ήταν ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για το μεγαλύτερο μαξιλαροπόλεμο που έχει γίνει ποτέ. Συνολικά 4.201 άνθρωποι μαζεύτηκαν σε στάδιο της Νότια Ντακότα και μόλις ο πρώην τραγουδιστής των «'N Sync», Joey Fatone, έδωσε το σύνθημα, χιλιάδες μαξιλάρια σηκώθηκαν στον αέρα και η μάχη άρχισε! Και αν αναρωτιέστε γιατί να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο στα Γκίνες, απάντηση πειστική δεν υπάρχει. Αυτό που όμως γνωρίζουμε είναι ότι δεν ήταν νέο ρεκόρ, αλλά έσπασε αντίστοιχο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πέρυσι στο Σικάγο.

Το μεγαλύτερο άλμα φορτηγού από ράμπα

Στο συγκεκριμένο ρεκόρ, το περιθώριο λάθους ήταν ελάχιστο, αφού οι επιπτώσεις εάν κάτι πήγαινε στραβά μπορεί να ήταν και θανατηφόρες. Ένα φορτηγό μαζί με τρέιλερ, επιτάχυνε, σκαρφάλωσε στην ειδική ράμπα και… απογειώθηκε για να σπάσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου άλματος φορτηγού από ράμπα! Και αν αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, οι διοργανωτές έβαλαν ένα όχημα της Φόρμουλα 1 να διασχίζει από κάτω το «θηρίο», όσο αυτό βρίσκονταν στον αέρα! Για την ιστορία, το φορτηγό κάλυψε στον αέρα μια απόσταση 25,5 μέτρων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα υπόλοιπα ρεκόρ - newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ