Ο Αστερίξ ήρθε και είναι τρισδιάστατος - Δείτε το τρέιλερ!

Μία από τις ωραιότερες περιπέτειες του μικρόσωμου Γαλάτη σε ψηφιακό καρτούν και ο ντετέκτιβ Λίαμ Νίσον από χτες στις αίθουσες.

Αστερίξ: Η κατοικία των θεών
των Αλεξάντρ Αστιέ και Λουί Κλισί

Εξαιρετική απόδοση σε ψηφιακό καρτούν μίας από τις ωραιότερες περιπέτειες του Αστερίξ, με τον μικρόσωμο Γαλάτη αντιμέτωπο με το πανούργο σχέδιο του Ιουλίου Καίσαρα να χτίσει πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών δίπλα ακριβώς στο ανυπόταχτο χωριό, ώστε να παρασύρει σταδιακά τους κατοίκους του στα μοντέρνα ρωμαϊκά ήθη. Δεν είναι μόνο η ακρίβεια, η ζωντάνια και η κίνηση του (τρισδιάστατου) σκίτσου και το σπινθηροβόλο αναρχικό χιούμορ που συνιστούν τον καλύτερο κινηματογραφικό Αστερίξ που έχουμε ποτέ δει (με όλο τον σεβασμό μας στα γοητευτικά χειροποίητα καρτούν του '70 και του '80), είναι και η ιδιοφυής επικαιροποίηση ενός μύθου σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση απειλεί με αλλοίωση κάθε εθνικό χαρακτηριστικό και ιστορική ιδιαιτερότητα (2014, Asterix: Le domain des dieux).

Το μονοπάτι του θανάτου
του Σκοτ Φρανκ

Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Ανταμ Ντέιβιντ Τόμπσον

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Λίαμ Νίσον εξακολουθεί σταθερά να τιμά το είδος που τον ανήγαγε σε action star στα 60 του.
Αν, ωστόσο, οι περιπέτειες που γύρισε από τον καιρό της επιτυχημένης «Αρπαγής» και εντεύθεν χορεύουν κατά κανόνα στον ρυθμό του ταχυφαγικού θεάματος, εδώ έχουμε ένα αστυνομικό θρίλερ μάλλον κλασικότροπο, με αναφορές που ξεκινούν από τη νουάρ μελαγχολία του '40, εκτείνονται στον αντιηρωισμό του '70 και φθάνουν, το πολύ, μέχρι τη σκοτεινιά του «Seven».
Η πλοκή, βασισμένη στο 10ο αστυνομικό μυθιστόρημα του Λόρενς Μπλοκ με ήρωα τον Ματ Σκάντερ, θέλει τον Νεοϋορκέζο πρώην αλκοολικό μπάτσο και τώρα (στα 1999, όπου τοποθετείται η δράση) ιδιωτικό ντετέκτιβ να καλείται από μεγαλέμπορο ναρκωτικών να εντοπίσει τους απαγωγείς που δολοφόνησαν τη γυναίκα του, παρότι τους είχε πληρώσει τα λύτρα, και να οδηγείται, μετά από έρευνες, στα ίχνη ζεύγους ψυχωτικών serial killers.
Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σκοτ Φρανκ μπορεί να μην ανατρέπει τα κλισέ, τα συνθέτει, όμως, με γνώση, ψυχραιμία και εκπληκτική αίσθηση κλίματος αβεβαιότητας, για να μας δώσει ένα από τα καλύτερα αστυνομικά φιλμ της σεζόν (2014, A walk among the tom-bstones).
 

Γκρέις του Μονακό
του Ολιβιέ Νταάν

Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ, Φρανκ Λαντζέλα, Πάρκερ Πόουζι

Η επιλεκτική βιογραφία του Ολιβιέ Νταάν («Ζωή σαν τριαντάφυλλο»), εστιασμένη στη ζωή της Αμερικανίδας σταρ Γκρέις Κέλι από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Ρενιέ το 1956 μέχρι την κρίση σχέσεων Μονακό-Γαλλίας το 1962, αποκηρύχθηκε από την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό και αποδοκιμάστηκε έντονα στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Κανών. Απόλυτα δικαιολογημένες αμφότερες οι αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για ένα φιλμ που συρρικνώνει επιπόλαια το ταραγμένο πολιτικο-οικονομικό σκηνικό ενός κρατιδίου (ρήξη Ρενιέ - Ντε Γκολ, απειλή αποκλεισμού του Μονακό από τη Γαλλία, άρση φορολογικής ανεξαρτησίας) στο πρόσωπο μιας αφοσιωμένης συζύγου και πριγκιπέσας, πριν γελοιογραφικά τη χρίσει, μέσα από τα πιο πομπώδη κλισέ της χλιδάτης σαπουνόπερας και δωρεάν κοντινά στο πρόσωπο της Κίντμαν, διπλωμάτη και εθνοσωτήρα (2014, Grace of Monaco).

Ο έβδομος γιος του Σεργκέι Μποντρόφ

Μπεν Μπαρνς, Τζεφ Μπρίτζες, Τζούλιαν Μουρ, Ντ. Χούνσου

Θρίλερ μεταφυσικής δράσης με τον Τζεφ Μπρίτζες στον ρόλο ενός βετεράνου κυνηγού μαγισσών του 18ου αιώνα που μυεί τον γιο ενός αγρότη στη μάχη ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις ώστε να αντιμετωπίσει την ισχυρότερη μάγισσα (Τζούλιαν Μουρ) του τόπου (2014, Seventh son).

Αγαπώντας, πίνοντας και τραγουδώντας

του Αλέν Ρενέ

Ιπολίτ Ζιραρντό, Σαμπίν Αζεμά, Αντρέ Ντισολιέ

Το «κύκνειο άσμα» του Αλέν Ρενέ, βραβευμένο με την Αργυρή Αρκτο στο Βερολίνο, βασίζεται σε θεατρική κομεντί ηθών του Αλαν Αϊκμπορν και περιστρέφεται γύρω από την αναστάτωση που προκαλεί στη ζωή τριών ζευγαριών η είδηση πως ένας κοινός τους φίλος, ο αξιότιμος κύριος Τζορτζ Ράιλι, είναι σοβαρά άρρωστος (2014, Aimer, boire et chanter).

Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ
του Σον Λέβι

Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νταν Στίβενς

Αλλαγή ηπείρου για τον Μπεν Στίλερ που ως νυχτοφύλακας Λάρι Ντέιλι ολοκληρώνει διεκπεραιωτικά την οικογενειακή κωμική σειρά «Μια νύχτα στο μουσείο» μεταφέροντας την υπό διάβρωση μαγική πλάκα του Ακμενρά από τη Νέα Υόρκη στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου προκειμένου να τη σώσει, μαζί και τα κέρινα εκθέματα που κινδυνεύουν.
Ορισμένα αρχαιοελληνικά γλυπτά ζωντανεύουν, το ίδιο και ο ιππότης Λάνσελοτ και τα λιοντάρια της πλατείας Τραφάλγκαρ, ωστόσο τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ και το σποραδικό βρετανικό φλέγμα δεν εμφυσούν αληθινή πνοή σε αυτή την ταινία-ρουτίνας (2014, Night at the museum: Secret of the tomb).

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ