Η αστική γειτονιά της Ρώμης γίνεται πράσινη: Αρχιτέκτονες σχεδίασαν μία εκπληκτική πολυκατοικία με....οικολογικό στυλ!

Mετά από τέσσερα χρόνια της ανάπτυξης του σχεδιασμού της, οι αρχιτέκτονες της MAD έλαβαν έγκριση από την πόλη της Ρώμης για να αναδιοργανώσουν το σύστημά της οδού Boncompagni και του κτηρίου 71 .

 Το πρότζεκτ αυτό μετατρέπει το υπάρχον εξωτερικό εμπορικό κτίριο του 1970 σε ένα συγκρότημα κατοικιών που περικλείεται από δέντρα! Αφού κέρδισε την Επιτροπή του 2010 με την πρόταση του αυτή, η ομάδα , με επικεφαλής τον ma yansong , φέρνει τώρα τα σχέδια σε φάσεις υλοποίησης για το πρώτο έργο της MAD στην Ευρώπη .

Το κτήριο έχει γυάλινες και μεταλικές προσόψεις που ανοίγουν σαν μπαλκόνια με κήπο προς τον δρόμο. Ως αντανάκλαση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής , η ανακαίνιση έκλεισε τις υπάρχουσες προσόψεις του κτιρίου με οπτικά ανοιχτόχρωμους τοίχους, διατηρώντας την αρχική της δομή και χρησιμεύοντας  έτσι ως ένα εκφραστικό στοιχείο για το κτίριο , ενώ οι φωτεινοί χώροι διαμονής συμπληρώνονται από τον κήπο στις σκεπαστές βεράντες.

Το κτίριο περιλαμβάνει μια κεντρική αυλή με  λίμνη και  δέντρα.
 
Το 8όροφο κτίριο θα περιλαμβάνει 145 μονάδες σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, που κυμαίνονται από στούντιο μέχρι και αστικές έπαυλεις. Ενώ το συγκρότημα κατοικιών κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος του μπλοκ , τυλίγοντας τρία μέτωπα του δρόμου , ένα παρεκκλήσι του 20ου αιώνα θα υπάρχει ακόμα σε μιά γωνία του.Το πράσινο και το φως της ημέρας θα εισάγεται σε κάθε ένα από τα διαμερίσματα, ενώ ακόμα και στο υπόγειο γκαράζ θα υπάρχουν φεγγίτες!

Η Mad αναφέρει: « Ο σύγχρονος τρόπο ζωής σε ένα μουσείο που μοιάζει με πόλη όπως η Ρώμη  κρύβεται πίσω από την ιστορική πρόσοψή του. Μέσω αυτής της προσαρμοστικής ανοικοδόμησης του έργου, αυτό το ''ανοιχτό''  κτίριο θα είναι σε θέση να επιτρέψει τη ζωτικότητα της αστικής ζωής στην παραδοσιακή γειτονιά».

Τα σχέδια του κτηρίου από το υπάρχον σε αυτό που πρόκειται να αναδομηθεί:

Πηγή: designboom.com

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ