Βίντεο: H καλλονή Petra Nemcova που γλύτωσε στο τσουνάμι αλλά έχασε τον μνηστήρα της θυμάται την τραγική ημέρα 100 χρόνια μετά!

Σήμερα, 26 Δεκεμβρίου 2014, συμπληρώνεται μια δεκαετία από τον σεισμό των 8.8 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε και σκότωσε 227. 898 κόσμο, ενώ άφησε 1.74 εκατομμύρια  άστεγους.

Το Τσεχικής καταγωγής μοντέλο Petra Nemcova, που έτυχε να κάνει διακοπές στο Khao Lak της Ταϊλάνδης με τον μνηστήρα της ,Simon Atlee, έναν διεθνούς φήμης φωτογράφο μόδας, θυμάται τη τραγική εκείνη ημέρα που της κόστισε την αγάπη της ζωής της.

Το ζευγάρι παρασύρθηκε και χωρίστηκε από το καταστροφικό τσουνάμι και παρόλο που εκείνη δε τον ήξερε, η πανέμορφηPetra δεν θα ξανά έβλεπε τον αγαπημένο της Simon. 

Τα τελευταία 10 χρόνια, η κυρία Nemcova, έχει ιδρύσει το ίδρυμα  Happy Hearts με σκοπό να ξαναχτίσει σχολεία για παιδιά που έχουν επηρεαστεί από φυσικές καταστροφές, ενώ με αφορμή την επέτειο του θλιβερού αυτού γεγονότος ανακαλεί στη μνήμη της την στιγμή που την παρέσυρε το τσουνάμι.

"Είπα στον εαυτό μου, ότι αν αυτή είναι η στιγμή που θα πρέπει να πεθάνω, θα το δεχτώ'' , δηλώνει η Petra Nemcova. "Ένιωθα μέρη του σώματος μου να ενώνονται με το νερό και να είναι εξαιρετικά ελαφριά. Την ίδια στιγμή δε μπορούσα να αναπνεύσω'' , καταλήγει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Πηγή: www.telegraph.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ