Αντίστροφη μέτρηση για την Προεδρική εκλογή μεταξυ γαλοπούλας & τύρου -Τα τηλεφωνήματα & οι ευχές μαζί με τα σενάρια Β & Γ!

Αυτή τη χρονιά ούτε ο πολιτικός κόσμος ευχαριστήθηκε ...τη γαλοπούλα.

Οι αρχηγοί βρίσκονται με ένα τηλέφωνο στο χέρι σχεδιάζοντας (ή επανασχεδιάζοντας») την στρατηγική τους εν όψει της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας της Δευτέρας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Οι επιτελείς τους γράφουν-σβήνουν ψηφοδέλτια και συνθήματα για να παραδώσουν μέχρι το Σάββατο το πρώτο υλικό στις ηγεσίες τους.

Οι βουλευτές και οι πολιτευτές, έχοντας ακυρώσει προ πολλού εορταστικά πλάνα και ταξίδια, βρίσκονται στις εκλογικές περιφέρειες κυνηγώντας προσωπικές ψήφους.

Εκλογές σε ρόλο... Ηρώδη 
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να απευθύνει άλλο ένα διάγγελμα προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Κατά τους συνεργάτες του, δεν θα συνοδευτεί από άλλη μία πολιτική πρωτοβουλία (πχ συμφωνία για επίσπευση εκλογών εάν υπάρξει συναννόηση στην εκλογή Προέδρου) καθώς επιμένουν στην αποψη πως ό,τι ήταν να κάνει το έκανε με το «άνοιγμα» της προηγούμενης Κυριακής. (σ.σ. εκλογή Προέδρου, ανασχηματισμό με ένταξη στο κυβερνητικό σχήμα ευρωπαϊκών-μεταρρυθμιστικών δυνάμεων εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογές στο τέλος του 2015).

Αντί άλλου «ανοίγματος», θα αναδείξει – λένε – τη σημασία της αποτροπής πρόωρων εκλογών, παρουσιάζοντας τα προβλήματα που θα προκαλέσει μία τέτοια εξέλιξη στην οικονομία και στη σχέση της χώρας με τους δανειστές. 

Επιπλέον, θα «δείξει» την ευθύνη «του κάθε βουλευτή ξεχωριστά», εξεδικεύοντας αυτό που είπε μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας: ότι την Δευτέρα δεν θα υπάρχουν «παρών» αλλά ονοματεπώνυμα των βουλευτών που θα σύρουν τη χώρα στις εκλογές...

Δημοσκοπήσεις και οι μεν και οι δε 
Κάνοντας δε, για άλλη μια φορά, επίκληση των δημοσκοπήσεων, θα τονίσει ότι οι πολίτες δεν θελουν πρόωρες εκλογές και, άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί απέναντί τους εάν επιμείνει μέχρι τέλους στο «όχι» στην Προεδρική εκλογή.

Από την Κουμουνδούρου πάντως σημειώνουν ότι «η στρατηγική του φόβου είναι ξεπερασμένη και δεν μπορεί να βρει αποδέκτες». Με τη σειρά τους, επικαλούνται... επίσης τις δημοσκοπήσεις, όσον αφορά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και τις χαμηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ, για να πουν ότι υπάρχει δυσαρμονία στη σχέση λαϊκής βούλησης – κυβερνητικής έκφρασης.

Οι αριθμοί δεν...
Στο πεδίο της Προεδρικής αριθμητικής, μέχρι και αργά χθες τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορούν να συγκεντρωθούν τα 180 «ναι», καθώς οι δεξαμανές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν εμφάνισαν νέες διαρροές.

Στην καλύτερη περίπτωση, λένε οι γνωρίζοντες, μπορεί να βρεθούν «το πολύ τρεις» από κάθε κόμμα συν άλλοι τρεις από τους ανεξάρτητους. 
Οπερ, ακόμη και οι υπερ-αισιόδοξοι βλέπουν ταβάνι στις 177 ψήφους «στην καλύτερη περίπτωση»...

Υπάρχει «σχέδιο» της Χρυσής Αυγής;...
Οσο για το θέμα που προέκυψε με το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να επιβάλλουν την παρουσία τους στο πολιτικό σύστημα και να εμφανισθούν στο ακροδεξιό κοινό ως αυτοί που έσωσαν τη χώρα ...από την αριστερή επέλαση; 

Το σενάριο – εάν όντως υπήρχε – κάηκε: 
Πρώτον, από τη δήλωση του κ.Δήμα ότι δεν θα δεχθεί να εκλεγεί με ψήφους της ΧΑ (σ.σ. άρα εάν συμβεί αυτό θα ανακηρυχθεί μεν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ο ίδιος θα παραιτηθεί αμέσως).

Δεύτερον, από διαβεβαιώσεις «γαλάζιων» βουλευτών πως κάθε «ναι» βουλευτή της ΧΑ θα συνοδεύεται από ένα...δικό τους «παρών», ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το όποιο σχέδιο του μορφώματος. 

Τρίτον, από τη διαβεβαίωση της ίδιας της ΧΑ ότι και στην τρίτη ψηφοφορία θα κάνει ό,τι έκανε στις δύο προηγούμενες, δηλαδή θα δηλώσει «παρών»...

Μέχρι να αποδειχθεί αυτό από την ανάγνωση των πρώτων ονομάτων των «300» τη Δευτέρα, θα εντείνεται η πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για το τι θα κάνουν οι δικοί του βουλευτές στην περίπτωση που το κόμμα Μιχαλολιάκου επιλέξει την θετιή ψήφο. 

Δηλαδή, εάν κάθε Χρυσαυγίτικο «ναι» θα συνοδευτεί από ένα «ναι» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να ακυρωθεί το σχέδιο...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι το μεσημέρι (12 μμ) της Δευτέρας δεν θα πλήξουμε...

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ