Li-Li Shu, το πιο sexy εστιατόριο σας περιμένει στο Κολωνάκι - Σπεσιαλιτέ του τα Shiu Mai και τα πεντανόστιμα spring rolls!

Μην με ρωτάτε τι σημαίνει σέξι εστιατόριο, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι φίλος τέτοιου είδους χαρακτηρισμών γενικά.

Η κουζίνα του Li-Li Shu χαρακτηρίζεται από καλή τεχνική, εκφραστικότητα αλλά και φινέτσα. Οι αρετές αυτές εκφράζονται απόλυτα στα πραγματικά εξαιρετικά dumplings ατμού, τόσο τα Har Gau με γλυκιά γαρίδα, όσο και τα Shiu Mai με χοιρινό και καβούρι, είναι υποδειγματικά και τα κορυφαία που σερβίρονται στην Αθήνα! Ακόμη και το απλό, αλλά τέλεια τηγανισμένο καλαμάρι, αποκτά εδώ μια νέα διάσταση καθώς η κρούστα του έχει τσίλι και ξύσμα lime που το κάνουν ένα αξιομνημόνευτο πιάτο.

Εξαιρετική είναι και η εκδοχή τους των spring rolls (έχουν και λεπτά noodles και κοτόπουλο) με την άψογη home-made γλυκόξινη σος, ενώ το τηγανιτό ρύζι με ανανά είναι ζουμερό και όλο αρώματα.

Τα κύρια πιάτα ωστόσο κινούνται ένα κλικ πιο κάτω, με το apple miso pork loin να ακτινοβολεί αρώματα αλλά να χάνει πόντους επειδή είχε ξεφύγει λίγο το ψήσιμο, ενώ το tuna steak with butter miso crust είναι επίσης λίγο στεγνό και με υπερβολική σος που κρύβει εντελώς το ψάρι. Τέλος, το απλό Izakaya squid που σερβίρεται με ιαπωνική μαγιονέζα και sichimi pepper είναι ψημένο στην εντέλεια και η λεμονάτη μαγιονέζα και το αρωματικό πιπέρι του χαρίζουν ενδιαφέρον.

Το Li-Li Shu αν και είναι μια καινούργια πρόταση, είναι ήδη από τα καλύτερα εστιατόρια του είδους του στην πόλη και σίγουρα το πιο όμορφο. Η κουζίνα του δείχνει να έχει την δυναμική και τις αρετές που θα της επιτρέψουν να γίνει ακόμη καλύτερη πολύ σύντομα.

Πηγή: fnl - guide.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ