Το Spotify ανακοινώνει τα τραγούδια που σάρωσαν το 2014: No1 ο Ed Sheeran με 860 εκ streams! Ρέμος - Παντελίδης οι top Έλληνες!

Η online μουσική υπηρεσία Spotify ανακοίνωσε τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που σάρωσαν τη χρονιά που φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της.

Το Year in Music του Spotify κάνει μια αναδρομή στη μουσική του 2014, με περισσότερους από 50 εκ. χρήστες και με πάνω από 7 δισεκατομμύρια ώρες μουσικής.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές, ο Ed Sheeran είναι ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνης, με το album του “X” να φτάνει στο νούμερο ένα των αγαπημένων των χρηστών, με 860 εκατομμύρια streams. Ο Pharrell Williams όπως ήταν αναμενόμενο έχει το πιο δημοφιλές τραγούδι για το 2014, που δεν είναι άλλο από το “Happy”.

Στα συγκροτήματα, την πρώτη θέση των προτιμήσεων έλαβαν οι Coldplay ενώ η Katy Perry είναι η πιο δημοφιλής γυναίκα καλλιτέχνης παγκοσμίως, παίρνοντας τη θέση της Rihanna.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος Hozier έκανε την έκπληξη με το τραγούδι “Take Me To Church” να γίνεται το πιο viral κομμάτι της χρονιάς.
Στις λίστες τώρα, από τις 733 εκατομμύρια playlists που δημιουργήθηκαν φέτος, η playlist  “Today’s Top Hits”  είναι η πιο δημοφιλής με περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια followers. Ο Steve Savoca, Head of Content στο Spotify, δήλωσε ότι το 2014, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για πολλούς καλλιτέχνες στο Spotify, μιας και  περισσότεροι από 50 εκ. λάτρεις της μουσικής άκουσαν περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια ώρες μουσικής. 

Όσον αφορά τώρα τις προτιμήσεις των Ελλήνων χρηστών του Spotify για το 2014, το εγχώριο κοινό έφερε στην κορυφή τους Arctic Monkeys, με τον Eminem και τους Coldplay να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 2η και 3η θέση. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τους Avicii στην 4η θέση και τον Calvin Harris στην 5η. Στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες για το 2014 με βάση τα streams, βρίσκονται και δύο Έλληνες καλλιτέχνες. Ο Αντώνης Ρέμος και ο Παντελής Παντελίδης φιγουράρουν ανάμεσα στους 20 πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως τους κατέταξαν οι Έλληνες χρήστες του Spotify, καταλαμβάνοντας την 15η και την 19η θέση αντίστοιχα.

Το “Happy” είναι το νούμερο ένα τραγούδι και για το ελληνικό κοινό, με το “Counting Stars” των One Republic να ακολουθεί, ενώ η τριάδα συμπληρώνεται από το “Do I Wanna Know?” των Arctic Monkeys.
Στη λίστα με τα πέντε κορυφαία άλμπουμ βρίσκεται φυσικά  το  “X” του Ed Sheeran, το “The New Classic” από την Iggy Azalea, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το  “GIRL” του Pharrell Williams. Το “V” από τους Maroon 5 βρίσκεται στην 4η θέση και η πεντάδα κλείνει με το άλμπουμ “My Everything” της πρωτοεμφανιζόμενης  Ariana Grande.

Ο Ed Sheeran  βρίσκεται στην κορυφή και των viral τραγουδιών για το 2014 σύμφωνα με τους Έλληνες χρήστες της υπηρεσίας, με το “I See Fire”. Ακολουθεί το “All of Me” του John Legend ενώ στην 3η θέση βρίσκεται το “Waves” του Mr. Probz σε remix του Robin Schulz. Την 4η και 5η θέση αντίστοιχα καταλαμβάνουν τα κομμάτια “Changes” των Faul & Wad Ad και “Dernière Danse” της Indila. Στη λίστα με τα viral τραγούδια που ξεχώρισαν βρίσκεται και το κομμάτι  “Η επιμονή σου” από την Ελεονώρα Ζουγανέλη, το οποίο καταλαμβάνει την 6η θέση.

Οι επισκέπτες του spotify.com/2014 θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις μουσικές τάσεις του 2014, ενώ οι χρήστες του Spotify  θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική κάρτα Year in Music 2014 και να τη μοιραστούν στα social media.

Η ιστοσελίδα spotify.com/2014 θα αναγνωρίζει τα πιο αγαπημένα τραγούδια του χρήστη, τους αγαπημένους του καλλιτέχνες καθώς και τις playlists που έχει ακούσει περισσότερο. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πόσες ώρες άκουσαν μουσική στο Spotify, ποια είδη μουσικής άκουσαν περισσότερο, τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες ανάλογα με την εποχή του χρόνου, καθώς και ποια ήταν η μέρα που άκουσαν περισσότερο μουσική.

Οι λάτρεις της μουσικής που δεν είναι ακόμα χρήστες του Spotify, μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τη χριστουγεννιάτικη προσφορά και αγοράζοντας 1 μήνα premium συνδρομής στην τιμή των 6,99€ να λάβουν άλλους 2 μήνες δωρεάν. 

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ