Σταύρος Δήμας: ''Δεν δέχομαι να εκλεγώ Πρόεδρος με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής''

Δεν δέχεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, με τη στήριξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει κατηγορηματικά, ότι δεν επιθυμεί την εκλογή του, εάν εξαρτηθεί από την ψήφο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής". Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη Χρυσή Αυγή.

Σημειώνεται, πως το σενάριο τελευταία στιγμή να υπερψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ακόμη και στη δεύτερη ανάγνωση των απόντων), παρόλο που κάτι τέτοιο δε φαίνεται να εξυπηρετεί πολιτικά ούτε το νεοναζιστικό κόμμα ούτε στην πραγματικότητα τη δικομματική, συζητείτο χθες εντόνως στο καφενείο της Βουλής, από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητους, που δεν απέκλειαν μία συμμαχία της τελευταίας στιγμής μπροστά στην απειλή μίας αριστερής κυβέρνησης.
Ωστόσο, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη και Μαρκογιαννάκης δήλωσαν νωρίτερα σήμερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία, η ΝΔ θα ψηφίσει "παρών".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ