Ιδρύει κόμμα ο Νορβηγός μακελάρης Άντερς Μπρέιβικ - Εμπνεύστηκε από την Χρυσή Αυγή και κάνει στροφή στην Δημοκρατία!

Με ίδρυση κόμματος, το οποίο έχει εμπνευστεί από την Χρυσή Αυγή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, απειλεί από τη φυλακή που εκτίει την ποινή του, ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ.

Ο 35χρονος Μπρέιβικ υποστηρίζει ότι έχει κάνει στροφή στη δημοκρατία και επιθυμεί να ιδρύσει κόμμα, προκειμένου να προωθήσει τις ιδέες του, χωρίς τη χρήση βίας. Έμπνευση για την ιδέα αυτή, αποτέλεσε η άνοδος της Χρυσής Αυγής τα τελευταία χρόνια και η είσοδος της στην ελληνική Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπρέιβικ είναι υπό στενή παρακολούθηση στη φυλακή και μάλιστα όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος του σωφρονιστικού καταστήματος, έχουν μπλοκάρει περίπου 220 επιστολές του Μπρέιβικ για λόγους ασφαλείας. "Ελέγχουμε την επικοινωνία του ώστε να μην του επιτραπεί να στήσει ένα δίκτυο που θα μπορούσε να διαπράξει ακόμη μεγαλύτερα εγκλήματα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της φυλακής.

Να θυμίσουμε ότι ο Μπρέιβικ ταρακούνησε συθέμελα τη Νορβηγία και όχι μόνο το καλοκαίρι του 2011, όταν σκότωσε με όπλο 69 άτομα, τα περισσότερα νεαρής ηλικίας, σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια.

Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε βάλει βόμβα σε περιοχή με κυβερνητικά κτήρια στο Όσλο, οδηγώντας στον θάνατο οκτώ άτομα. Υποστήριξε ότι προχώρησε στις ενέργειες αυτές για να αποτρέψει "μουσουλμανική εισβολή" στην χώρα.

Τον Αύγουστο του 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 ετών, ποινή ωστόσο που μπορεί να επεκταθεί αν κριθεί ότι παραμένει επικίνδυνος για την κοινωνία.

Πηγή: abc.net.au

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ