Αυτή χελωνίτσα είναι πραγματικά «παιχνιδιάρα»: Περιφέρεται στον χώρο της με την βοήθεια των... lego!

Ο  Μπλέιντ (Blade)  δεν είναι πλέον αργοκίνητος: Μετά την τοποθέτηση ενός ειδικού "αναπηρικού καροτσιού" από LEGO μπορεί και πάλι να περπατήσει! 

Η μικροσκοπική αυτή χελώνα έχασε τη δυνατότητα της κίνησης των ποδιών της, εξαιτίας μιας σειράς κακοτυχιών, συμπεριλαμβανομένης και μιας διαταρραχής στην ανάπτυξη, η οποία έκανε τα πόδια της τόσο αδύναμα που δεν μπορούσε καν να σηκώσει το ίδιο της το βάρος και να σταθεί.


Η ιδιοκτήτρια του Blade, Iris Peste, από την Γερμανία, τον πήγε στον κτηνίατρο όταν παρατήρησε ότι αγωνιζόταν να κινηθεί.


Ο κτηνίατρος Dr Carsten Plischke σκέφτηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου την ιδέα να φτιάξει ένα αναπηρικό καροτσάκι από LEGO.


Έτσι δανείστηκε την συλλογή LEGO του γιού του και  συναρμολόγησε δύο ζευγάρια ρόδες στο κάτω μέρος του καβουκιού του Blade ώστε να χρησιμοποιεί τα πόδια του για να τον ωθούν προς τα εμπρός.


 Η λύση αυτή βέβαια δεν είναι μόνιμη καθώς η δυνατότητα χρήσης των ποδιών του Blade αναμένεται να επανέλθει.


 Ο Dr Plischke είπε: "Για τους ανθρώπους υπάρχουν διάφορα κινητικά βοηθήματα, όπως  μπαστούνια, πι, προσθετικά μέλη/εξαρτήματα, αλλά για τα ζώα δεν υπάρχουν εταιρίες που να παράγουν κάτι αντίστοιχο."

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ