Ψηφοφορία Νο 2 - Τα «ναι», τα «όχι» & τα «ίσως» που θα κρίνουν το αποτέλεσμα!

Το κυριακάτικο «κήρυγμα» του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται ότι θα ενισχύσει τις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην σημερινή δεύτερη ψηφοφορία. 

Αν δεν υπάρξουν ωστόσο άλλες θεαματικές εξελίξεις η 29η Δεκεμβρίου (ημερομηνία διεξαγωγής της τρίτης ψηφοφορίας) θα είναι και η τελευταία ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα καθίσει ως πρωθυπουργός της κυβέρνησης αυτής στα υπουργικά έδρανα.

Το κλίμα άλλωστε εντός των κυβερνητικών εταίρων είναι καθαρά προεκλογικό. Πλήθος τροπολογιών (υπουργικών και βουλευτικών) κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν στα δύο τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης, πριν η Βουλή κλείσει τις εργασίες της για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σαφής ένδειξη ότι διευθετούνται και οι τελευταίες εκκρεμότητες πριν στηθούν οι κάλπες.

Οι πιο υπεραισιόδοξοι από τα δύο κυβερνητικά επιτελεία ανεβάζουν όσους εκφωνήσουν το όνομα του Σταύρου Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής, έως τους 168
Σε ότι αφορά τη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία οι πιο υπεραισιόδοξοι από τα δύο κυβερνητικά επιτελεία ανεβάζουν όσους εκφωνήσουν το όνομα του Σταύρου Δήμα στην Ολομέλεια της Βουλής, έως τους 168. Στον αντίποδα οι πιο «μετρημένοι» θεωρούν ότι το νούμερο αυτό είναι άπιαστο και θεωρούν ως πιο ευκταίο το σενάριο  να συμπλεύσουν με την κυβέρνηση έως 165 βουλευτές.

Αναλυτικότερα - Ας αρχίσουμε από τα εύκολα.

Σταθερά στο «παρών» είναι οι εξής ανεξάρτητοι βουλευτές:

Πέτρος Τατσόπουλος, Θόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Καπερνάρος. Από τους περισσότερους από αυτούς η κυβέρνηση δεν αναμένει αλλαγή στάσης.

Στα σίγουρα «ναι» είναι οι Βασίλης Οικονόμου, Παναγιώτης Μελάς και Γιώργος Κουράκος που θα προστεθούν στους Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Νταβρή που είχαν ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα από την πρώτη ψηφοφορία.

Με την ομάδα αυτή θα μπορούσαν να συνταχθούν και οι δύο πρώην χρυσαυγίτες Στάθης Μπούκουρας –Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος καθώς και οι Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη και Γιώργος Κασαπίδης. Όμως και για τους πέντε αυτούς βουλευτές δεν υπάρχουν βέβαια προγνωστικά για το τι θα πράξουν τελικά.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν χθες ότι είναι πιθανό την τελική τους απόφαση να την λάβουν την ύστατη στιγμή κατά την τρίτη ψηφοφορία, αναφέρει το thetoc.gr.

Τι άλλο μένει; Η ομάδα των τριών της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα όμως με τις έως τώρα πληροφορίες αν δεν υπάρξει σχίσμα στο κόμμα οι Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας και Νίκη Φούντα θα παραμείνουν σταθεροί στο «παρών» τηρώντας έως τέλους τις αποφάσεις των οργάνων της ΔΗΜΑΡ.

Ακόμα όμως και αν οι «τρεις» ακολουθήσουν άλλο δρόμο, αυτόν της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή δεν επαρκούν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ