Μούρα, σέλερι, φράουλες και σοκολάτα; Οι 8 αφροδισιακές τροφές που απογειώνουν την ερωτική διάθεση!

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την ερωτική διάθεση και στα δύο φύλα. Αυτές οι τροφές υπόσχονται αυξημένη λίμπιντο και καλύτερη σεξουαλικές επιδόσεις.

 

Σέλερι

Δεν είναι μόνο ότι δεν έχει θερμίδες και σε βοηθάει να ξεγελάσεις την πείνα σου χωρίς να σε παχαίνει, το σέλερι είναι ευεργετικό και για την ερωτική σου ζωή. Περιέχει ανδροστενόνη και ανδροστερόλη, δυο ουσίες που αυξάνουν τη λίμπιντο στις γυναίκες και κάνουν τους άντρες περισσότερο ελκυστικούς. Επιπλέον, επειδή δρα διουρητικά, βοηθάει να αντιμετωπίσουμε το (αντιερωτικό) φούσκωμα στην κοιλιά.

Ξηροί καρποί

Πολλά είδη, όπως τα καρύδια, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, το κουκουνάρι και τα φιστίκια πεκάν περιέχουν το αμινοξύ L-αργινίνη που βοηθάει στη μεταφορά των νευροδιαβιβαστών που στέλνουν μηνύματα από τα αισθητήρια νεύρα στον εγκέφαλο. Τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς αυξάνουν τις ενδορφίνες που μας κάνουν να νιώθουμε χαλαροί και ευδιάθετοι. Η L-αργινίνη συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος που είναι απαραίτητη στον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων και τον οργασμό.

Αστακός

Θεωρείται αφροδισιακή τροφή επειδή είναι πλούσιος σε ψευδάργυρο, ο οποίος συνδέεται με τη λίμπιντο στους άντρες, αλλά και σε φώσφορο που ανεβάζει την ερωτική διάθεση και στα δύο φύλα. Επιπλέον, έχει μεγάλη συγκέντρωση καλών λιπαρών οξέων που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων σε άντρες και γυναίκες.

Λαχανικά με μεγάλα πράσινα φύλλα

Σπάνακι, λαχανίδα, μαρούλι και άλλα πράσινα λαχανικά μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της ερωτικής διάθεσης –εκτός αν σου κολλήσουν στο δόντι χωρίς να το αντιληφθείς… Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Α που βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος. Επίσης περιέχουν ιώδιο ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή και των επινεφριδίων που ρυθμίζουν την διάθεση.

Μαύρη σοκολάτα

Η γεύση και ο τρόπος που λιώνει στο στόμα θα μπορούσε να είναι αρκετά για να θεωρηθεί η σοκολάτα «σέξι». Επιπλέον, προκαλεί την έκκριση φαινυλεθυλαμίνης, μια ενδορφίνης που παράγεται και όταν νιώθεις τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα.

Μούρα

Η σωστή κυκλοφορία του αίματος είναι πολύ σημαντική στη σεξουαλική λειτουργία και τα μούρα την εξασφαλίζουν. Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και μας κάνουν να νιώθουμε πιο σέξι. Τέλος, περιέχουν ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που είναι υπεύθυνος για την κινητοποίηση των περιοχών του εγκεφάλου που σχετίζονται με την απόλαυση.

Φράουλες

Είναι γλυκές, ζουμερές και σέξι, καθώς φέρουν τους σπόρους τους (δηλαδή το μέσο που τις αναπαράγει) στην εξωτερική επιφάνειά τους! Ο λόγος όμως που θεωρούνται αφροδισιακές είναι επειδή παρέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αποβολή υγρών από το σώμα μειώνοντας το πρήξιμο (όπως κάλιο), αλλά και βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ακόμα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, που είναι απαραίτητη για να έχουμε διάθεση για σεξ.

Ένα ισορροπημένο γεύμα

Δεν είναι μόνο τα συστατικά κάποιων μεμονωμένων τροφών, αλλά και ο σωστός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών μπορεί να βοηθήσει κάποιον να νιώσει σέξι. Η λίμπιντο στις γυναίκες ανεβαίνει όταν απελευθερώνεται στον εγκέφαλο σεροτονίνη. Αυτή με τη σειρά της αυξάνεται με την κατανάλωση υδατανθράκων. Επειδή όμως οι απλοί υδατάνθρακες (όπως π.χ. μια μακαρονάδα) θα αυξήσουν γρήγορα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ρίχνοντάς τα γρήγορα το ίδιο απότομα, φρόντισε να φας ένα γεύμα πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (αναποφλοίωτο ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, λαχανικά κ.λπ.) αλλά και πρωτεΐνη. Έτσι, θα έχεις ενέργεια και σταθερή έκκριση σεροτονίνης για πολλή ώρα.

Πηγή: Shape.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ