Στο top 10 των κινδύνων του 2015 για τις παγκόσμιες αγορές συμπεριλήφθη η Ελλάδα!

Ανάμεσα στα gray swans, όπως τα αποκαλεί η ιστοσελίδα, είναι η Ελλάδα εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Ελλάδα αποτελεί τον πλέον επιτακτικό κίνδυνο για την Ευρώπη, καθώς εξακολουθεί να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ανέλθει στην εξουσία.

Η Marketwatch επισημαίνει ότι το κόμμα εκφράζει, πλέον, πιο μετριοπαθείς απόψεις από το «σκίσιμο του Μνημονίου», ωστόσο, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει νέες πηγές ανησυχίας. 
Αναλυτές, μάλιστα, επισημαίνουν στην ιστοσελίδα πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην είναι πια ο ταραχοποιός του παρελθόντος, ωστόσο, θα γίνει σύντομα πρωθυπουργός και θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα κρίση χρέους.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της εταιρείας Spotlight Ideas, Στέφεν Πόουπ, συμπληρώνει πως είναι συζητήσιμο το αν η Ελλάδα θα φύγει ή όχι από την Ευρωζώνη, αλλά προσθέτει ότι «Οι ολονύκτιες συνεδριάσεις θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες, καθώς η ελίτ  κινεί γη και ουρανό για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους».

Ποιες είναι οι υπόλοιπες «απειλές» για τις αγορές:

Οι λεπτές ισορροπίες της τράπεζας Fed
Η αντιστροφή των τάσεων στο πετρέλαιο 
Οι κυβερνοεπιθέσεις
Η «ξηρασία» ρευστότητας
Η κρίση σε νομίσματα αναδυόμενων αγορών
Ενας πόλεμος στην Ουκρανία ή σε άλλο μέρος του πλανήτη
Η τρομοκρατία
Μια πανδημία του ιού Εμπολα
Μια ενδεχόμενη σύγκρουση Ιαπωνίας-Κίνας

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ