Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Sad Story: Γιατρός μόλυνε σκόπιμα ανθρώπους με AIDS - Τι έκανε ο ασυνείδητος;

Γιατρός από την Καμπότζη, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος, κατηγορείται ότι μόλυνε σκοπίμως με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS δεκάδες χωρικούς, καθώς χρησιμοποιούσε κατ' επανάληψη τις ίδιες σύριγγες.

«Του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα μόλυνσης ανθρώπων με τον ιό του AIDS, για δολοφονία και για λειτουργία κλινικής χωρίς άδεια», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της επαρχίας Νουόν Σαν. Εάν κριθεί ένοχος, ο γιατρός κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

«Παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια μερικές φορές ξαναχρησιμοποιούσε τις σύριγγες και τις βελόνες», είπε από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπαταμπάνγκ, Σαρ Τετ, διευκρινίζοντας ότι «είχε την πρόθεση να μολύνει τους χωρικούς».

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν, ζήτησε να διεξαχθεί «σχολαστική» έρευνα για την υπόθεση. Γιατροί και νοσηλευτές του υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της υπηρεσίας UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών μετέβησαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όποιον κάτοικο το επιθυμεί.

Τις τελευταίες ημέρες, αφού έγινε γνωστή η δράση του γιατρού, εκατοντάδες πανικόβλητοι κάτοικοι αυτού του χωριού της επαρχίας Μπαταμπάνγκ συνέρευσαν σε ιατρικό κέντρο της περιοχής για να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ