Γιατί ο Στέλιος Κούλογλου εξόργισε τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι είπε για το Ποτάμι & τον Δήμα;‏

Τούτων δοθέντων, στον ΣΥΡΙΖΑ εξοργίστηκαν τα μάλα, όταν διάβασαν σχόλιο στο site που διατηρεί, το tvxs.gr, αφού με αυτό, ο Κούλογλου προτείνει στην Κουμουνδούρου να αποδεχθεί την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για συμφωνία κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπερψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ο Σταύρος Δήμας και να προκηρυχθούν εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο του Στέλιου Κούλογλου είναι το εξής: «Αντίδοτο στην διαφαινόμενη τακτική της «καμένης γης», συνεχίζει να αποτελεί η πρόταση που διατυπώθηκε από τον Σ. Θεοδωράκη την Παρασκευή, για την συμφωνία υπερψήφισης του Σ. Δήμα από την σημερινή Βουλή με ταυτόχρονη προκήρυξη εκλογών για τα τέλη Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφόρτιζε το κλίμα στέλνοντας θετικά μηνύματα στην ΕΕ και την διεθνή κοινή γνώμη, ενώ θα βοηθούσε και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται αρνητικά από το πολιτικό κλίμα εν μέσω εορτών».

Και στη συνέχεια, ο Κούλογλου συνεχίζει, καλώντας το κόμμα του να αποδεχθεί την πρόταση του «Ποταμιού»: «Πέρα από τα προηγούμενα οφέλη, η αποδοχή της πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έδειχνε στους πολίτες ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι και ότι υπάρχουν κόμματα που ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας, αντίθετα δηλαδή με όσα θέλει να παρουσιάζει η κυρίαρχη και ακροδεξιά προπαγάνδα. Συγχρόνως, ένα τέτοιο βήμα συνεννόησης θα αποδυνάμωνε ουσιαστικά την καταστροφολογική –«η εμείς ή το χάος»- προπαγάνδα που σχεδιάζει η ΝΔ: η τελευταία θα υποχρεωνόταν να κατέβει στις εκλογές χωρίς να έχει κανένα δίλημμα για να θέσει στους ψηφοφόρους. Πιθανότατα για αυτούς ακριβώς τους λόγους ο κ. Σαμαράς θα απορρίψει την πρόταση, αν τεθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Αλλά αυτό θα αποκάλυπτε και τις πραγματικές του επιδιώξεις, τις οποίες προσπαθεί να κρύψει και με το σημερινό του διάγγελμα»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ