Χριστουγεννιάτικα ταξίδια: Έτσι θα αποφύγετε τη ναυτία που προκαλεί η πολύωρη οδήγηση και θα απολαύσετε τη διαδρομή!

Περιμένετε πώς και πώς τις χριστουγεννιάτικες διακοπές για έναν επιπλέον λόγο φέτος. Θα ταξιδέψετε για Χριστούγεννα σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδας. 

Μόνο, που η σκέψη της ζάλης που νιώθετε κάθε φορά στα μακρινά ταξίδια έρχεται να σκιάσει τις εικόνες της γλυκιάς προσμονής. Η ναυτία ταξιδίου αποτελεί ένα από τα πιο δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα. Το γνωρίζετε, το έχετε νιώσει δεκάδες φορές, κάποιες μάλιστα, στάθηκε ικανή να σας χαλάσει το ταξίδι. Η ναυτία ταλαιπωρεί πολλά άτομα και αποτελεί αιτία κακοδιαθεσίας, για πολλές ώρες ή μέρες, ακόμα και μετά το πέρας του ταξιδιού.

Η ναυτία μπορεί να συνοδεύεται από εμετούς και αποτελεί τόσο δυσάρεστο συναίσθημα για τα άτομα που την υφίστανται, ώστε αρκεί, πολλές φορές και μόνον η αναγγελία κάποιου ταξιδιού, για να αρχίσει το άτομο να εκδηλώνει το πρόβλημα, πολλές ώρες πριν ακόμη μπει στο αυτοκίνητο, το καράβι ή το αεροπλάνο.

Από ναυτία και εμετούς των ταξιδιωτών δεν υποφέρουν όλα τα άτομα, αλλά μόνον ένα ποσοστό, το οποίο ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλο. Η ευαισθησία των ατόμων, που παρουσιάζουν το πρόβλημα της ναυτίας και των εμετών, ποικίλει από άτομο σε άτομο.

Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι επηρεάζει και τα βρέφη, αλλά η ευαισθησία στην κίνηση αυξάνεται σημαντικά μετά τα 2 έτη. Από την ηλικία των 12 και μετά, η ευαισθησία μειώνεται και πάλι, αν και υπάρχουν ενήλικες που εξακολουθούν να υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα σε όλη τους τη ζωή.
Family car pic

Πώς ξεκινούν τα συμπτώματα

Τα πρώτα συμπτώματα της ναυτίας ταξιδίου είναι η εξάντληση και η δυσκολία συγκέντρωσης, τα οποία μπορεί να συνοδεύονται από συνεχή χασμουρητά. Μετά τα αρχικά συμπτώματα αρχίζουν ναυτία, εμετός και αυξημένη σιελόρροια. Τα συμπτώματα αυτά ακολουθούνται από μια παράξενη αίσθηση της κίνησης και αδυναμία, απώλεια της όρεξης, κλάμα, πονοκέφαλο και κρύο ιδρώτα.

Το Emecalm μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ναυτίας των ταξιδιωτών, ηρεμώντας τις μυϊκές συσπάσεις του στομάχου που μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διατηρώντας στο φυσιολογικό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Λόγω της φυσικής του σύστασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από παιδιά άνω των 2 ετών.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ