Συνεχίζεται η φρίκη στις ΗΠΑ - Εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν - Αυτοκτόνησε στο μετρό ο δράστης (φωτό & βίντεο)

Λίγες εβδομάδες μετά τις νύχτες κόλασης στο Φέργκιουσον του Μζούρι, όπου κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία, υπόθεση που είχε πάρει και πολιτικές και φυλετικές διαστάσεις, ένα νέο θλιβερό κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ ενώ βρίσκονταν σε περιπολία στην περιοχή Μπέντφορντ-Στίβενσαν του Μπρούκλιν, όπως ήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Γουίλιαμ Μπράτον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της πολιτείας, Μπιλ ντε Μπλάζιο, από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα της επίθεσης.

Πιο αναλυτικά, ένας ένοπλος, ο οποίος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα έχθρας κατά της αστυνομίας, πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο δύο αστυνομικούς ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μπρίσλεϊ είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά την σύντροφό του στην πόλη Βαλτιμόρη της πολιτεία Μέριλαντ, προτού ταξιδέψει στο Μπρούκλιν όπου είχε διασυνδέσεις, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εμφανή ένδειξη ότι οι δολοφονίες των αστυνομικών συνδέονται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Συνεχίζεται η φρίκη στις ΗΠΑ: Δολοφόνησαν εν ψυχρώ δυο αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη

Επικαλούμενο αστυνομική πηγή, το δίκτυο NBC ανέφερε ότι ο δράστης πιθανόν αναζητούσε εκδίκηση κατά της αστυνομίας, αφού είχε αναρτήσει ένα απειλητικό μήνυμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταδίκη από Ομπάμα 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως καταδικάζει άνευ όρων το θανάσιμο πυροβολισμό δύο αστυνομικών χθες, Σάββατο, στη Νέα Υόρκη, και πρόσθεσε στη δήλωσή του πως οι αστυνομικοί "αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας κάθε μέρα".

Επέστρεψε το `τέρας` στην Αμερική - Εν ψυχρώ δολοφονία δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν - Αυτοκτόνησε στο μετρό ο δράστης (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Η δήλωση του Ομπάμα έγινε μετά την επίθεση του 28χρονου Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς οι οποίοι επέβαιναν σ' ένα σταθμευμένο περιπολικό στο Μπρούκλιν. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ