Κατάθεση Αποστολόπουλου: Ο Χαϊκάλης μίλησε πρώτος για οικονομικά ανταλλάγματα

Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν εκείνος που αναφέρθηκε πρώτος στο ενδεχόμενο οικονομικού ανταλλάγματος σχετικά με την προεδρική εκλογή, όπως δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατά την κατάθεσή του στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

 
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατά τη διάρκεια συζήτησής τους, του είπε πως είναι ανοιχτός στο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, προσθέτοντας όμως: «Αλλά να έχουμε και κάτι».

Εξηγώντας τις μετέπειτα πράξεις του, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε πως πρόθεσή του ήταν να δοκιμάσει τον κ. Χαϊκάλη και να διαπιστώσει αν ο βουλευτής ήταν όντως διατεθειμένος να χρηματιστεί για την προεδρική εκλογή, και μέχρι σε ποιο σημείο μπορούσε να φτάσει.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος συμπλήρωσε δε πως είναι προσωπικός φίλος του κ. Χαϊκάλη και πως έχει αρκετές συζητήσεις μαζί του για οικονομικά, πολιτικά και προσωπικά ζητήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, η οποία διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες, κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, όμως ο δικηγόρος του τόνισε πως δεν προέκυψε καμία ποινική ή πολιτική ευθύνη για τον πελάτη του.

Υπογράμμισε πως ο πελάτης του παραδέχτηκε μεν πως είναι το πρόσωπο που ακούγεται στο οπτικοακουστικό υλικό που έχει παραδώσει ο κ. Χαϊκάλης, όμως σημείωσε πως το υλικό είναι προϊόν συρραφής και μοντάζ.

Καλούνται για συμπληρωματικές καταθέσεις Χαϊκάλης – Καμμένος

Σε συμπληρωματική κατάθεση καλούνται αύριο, Κυριακή, από τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση χρηματισμού που κατήγγειλαν.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι μετά την σημερινή κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου προκύπτουν σημεία για τα οποία θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τους δυο πολιτικούς.

Σημειώνεται πως, βάσει της νομοθεσίας, το υλικό που έχει παραδώσει στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Χαϊκάλης θεωρείται μη νόμιμο, καθώς η καταγραφή δεν έγινε με σχετική εισαγγελική άδεια.

Αυτόφωρο για καταγγελίες περί χρηματισμού εν μέσω προεδρικής εκλογής

Στο πλαίσιο αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε με σημερινή του ανακοίνωση τη διερεύνηση κάθε καταγγελίας περί χρηματισμού βουλευτή έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι εισαγγελικές Αρχές τονίζουν πως η έρευνα για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη γίνεται με «απόλυτη μυστικότητα», η οποία – όπως τονίζει ο κ. Ντογιάκος – επιβάλλεται από τη φύση της υπόθεσης και από το νόμο.

Επιπλέον, ο κ. Ντογιάκος σημειώνει πως η εισαγγελία έχει δώσει εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων της ταυτότητας του δράστη στην υπόθεση Χαϊκάλη, υπογραμμίζοντας πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν έδωσε σε καμία από τις καταθέσεις του στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου προσώπου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ