Είμαστε ότι τρώμε; Ψάρια, φρούτα, μέλι - Ποιές είναι οι τροφές που μας κάνουν πιο νέες;

Όταν τρώτε σωστά, η επιδερμίδα σας είναι φρέσκια, λαμπερή και δεν προδίδει τα χρόνια σας. 

Διαβάστε για τις τροφές που σας κάνουν να είστε και να φαίνεστε νέα.

Τα λιπαρά οξέα

Η επιδερμίδα μας είναι το πρώτο όργανο του σώματος που εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Αν το δέρμα μας γίνεται όλο και πιο ξηρό, αυτό σημαίνει ότι όλα τα κύτταρα του οργανισμού έχουν αλλοιωθεί με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει λοιπόν να το θρέψουμε εσωτερικά με την τακτική κατανάλωση λιπαρών οξέων, ωμέγα 3 και ωμέγα 6, που υπάρχουν άφθονα στα ψάρια.

Σουσάμι: ασπίδα αντιγηραντικής προστασίας

Τα τελευταία χρόνια, αντικείμενο έντονου επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος αποτελεί μια νέα κατηγορία ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών, οι σιτοστερόλες και οι λιγνάνες. Ιδιαίτερα οι λιγνάνες (σεσαμίνη και σεσαμολίνη) φαίνεται ότι δρουν δεσμεύοντας και εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντάς τες κατά αυτόν τον τρόπο σε μη τοξικές. Οι ουσίες αυτές υπάρχουν σε σημαντικές ποσότητες στο σουσάμι. Η κατανάλωση προϊόντων με σησαμέλαιο ή σουσάμι ενισχύει σημαντικά την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων και επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος και της επιδερμίδας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι και στα προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιούνται προϊόντα σησαμιού και σησαμέλαιου για την ενίσχυση της προστασίας του δέρματος.

Τροφές που μας κάνουν πιο νέες

Οι νέες θεωρίες υπογραμμίζουν τη μεγάλη σημασία της διατροφής για τη διατήρηση της υγείας του σώματος αλλά και του προσώπου μας. Όπως μας ενημερώνει η δερματολόγος Dr Τάνια Βλαδένη, ο ερευνητής NicholasPerricone στο βιβλίο του TheWrinkleCure, το οποίο έχει κάνει θραύση στην Αμερική, επιβεβαιώνει την ευεργετική επίδραση της σωστής διατροφής στην εμφάνισή μας, υποστηρίζοντας ότι πολλές τροφές έχουν αντιρυτιδική δράση.

Aντιρυτιδικές τροφές που προτείνει ο δρ.Perricone για την καταπολέμηση των ρυτίδων:

Ψάρια
Σαρδέλλες, σκουμπρί, φρέσκος σολωμός στον ατμό με λίγο αλάτι, στρείδια, οστρακοειδή, αστακός, ρωσικό χαβιάρι, αυγοτάραχο, αυγό (κατά προτίμηση το ασπράδι).
Φρούτα
Φραγκοστάφυλο, σταφύλι, κεράσια, βατόμουρα, μούρα, ακτινίδια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, αβοκάντο.
Μέλι και ξηροί καρποί
Μέλι, ωμά καρύδια και αμύγδαλα
Τυριά
Γνήσιο ροκφόρ
Ποτά
Πράσινο τσάι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 8 ποτήρια νερό. Το νερό βοηθά το δέρμα να γίνει πιο ελαστικό και ανθεκτικό. Αντίθετα, από την έλλειψή του το δέρμα σπάει και χάνει τη λάμψη του.
 

Tips!
* Η προσεγμένη διατροφή βοηθά στην ανόρθωση και στην τόνωση των μυών του προσώπου με φυσικό τρόπο.
* Πίνοντας 10 ποτήρια νερό καθημερινά και τρώγοντας δύο φορές την εβδομάδα σολωμό, η διατροφή μας γίνεται πλούσια σε λιπαρά οξέα ωμέγα -3 , τα οποία έχουν αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση.

Πηγή: Matrix24.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ