Vintage Story: Όταν ο Γιώργος Γκούτης παρουσίαζε την εκπομπή "Μουσικόραμα": Γλυκός, ήρεμος & συμπαθητικός, άφησε εποχή!

Τα απογεύματα της Παρασκευής, πριν από τις 9.00μμ, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 1982 μέχρι το Σάββατο 15 Ιουνίου 1991, ήταν συνώνυμα της εκπομπής “Μουσικόραμα”. 

Η εκπομπή που μετονομάστηκε μετά τις τρεις πρώτες φορές προβολής της, καθώς ξεκίνησε ως “Μουσική Ποπ”, υπήρξε μια από τις λίγες πηγές ενημέρωσης που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη δεκαετία του ’80 για την παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζιάκας, η μουσική σύνθεση των τίτλων έναρξης του Σταύρου Λογαρίδη αναδείκνυαν ακόμα περισσότερο τον παρουσιαστή Γιώργο Γκούτη, την ψυχή αυτής της εκπομπής, που δημιούργησε σχολή στα τηλεοπτικά της δεκαετίας των 80s.

Μια φορά την εβδομάδα για 40 λεπτά, οι λάτρεις της μουσικής εκείνης της εποχής περίμεναν να δουν το αγαπημένο τους video, από Depeche Mode και Tina Turner μέχρι Spandau Ballet και Duran Duran. Αν και ο παρουσιαστής έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια προς το New Wave, προσπαθούσε να συμπεριλάβει όσα περισσότερα video μπορούσε στον ελάχιστο χρόνο που του δινόταν από την κρατική τηλεόραση.

Πλέον, 32 χρόνια μετά, θυμόμαστε αυτή την εποχή, που κάποιοι -πολύ τετριμμένα μεν, πολύ τρυφερά όμως- χαρακτηρίζουν ως τα “αγνά και άδολα 80s”, αναφέρει το http://to-paliatzidiko.blogspot.gr!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ