Θα παίξετε χαρτάκι; Να το finger food της τσόχας, αφού τα χέρια σας θα είναι... πιασμένα!

Εύκολα μεζεδάκια για όταν τα χέρια είναι πιασμένα!

Τρία πράγματα που ξέρουμε για το χαρτοπαίγνιο των γιορτών: κρατάει ώρες, σηκώνει πολύ ποτό, τα χέρια μας είναι απασχολημένα. Άρα λοιπόν όταν διοργανώνουμε ένα σουαρέ για χαρτιά πρέπει να έχουμε υπόψη πως οι φίλοι μας τόσες ώρες θα πεινάσουν, το ποτό ανοίγει την όρεξη, δεν έχουμε χώρο και διαθέσιμα χέρια για μαχαιροπίρουνα. Τι κάνουμε; Ιδού μερικές ιδέες για εύκολο και πεντανόστιμο finger food, ειδικά διαμορφωμένο για τις βραδιές τσόχας!

Η βάση για τα συνοδευτικά μεζεδάκια που θα προσφέρετε είναι ότι θα μπορούν να τα τσιμπήσουν οι καλεσμένοι- συμπαίκτες με το χέρι (χωρίς όμως να το λερώσουν) και ότι μπορούν να διατηρηθούν για να φαγωθούν σχετικά κρύα.

•    Κλασικά κριτσίνια σίτου με τυλιγμένη φετούλα από φρεσκοκομμένο προσούτο.

•    Κριτσίνια ολικής άλεσης με ηλιόσπορο, τυλιγμένα με σαλάμι αέρος

•    Φρέσκα σπαράγκια με τυλιγμένο χοιρομέρι ή μοταρδέλα πικάντικη με πιπεράκι (μια προσοχή στην τιμή στα σπαράγγια για να μην σας πέσουν τα αυτιά στο ταμείο- είναι ακριβούτσικα)

•    Ξυλάκια (sticks) με κοτόπουλο μαριναρισμένο σε soya sauce, τοματίνια και φρούτο βανίλια. Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος, με ελάχιστο λάδι το στήθος κοτόπουλο (αφού το έχετε μαρινάρει σε soya sause τουλάχιστον για 3-4 ώρες) ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια αφού πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές ρίχνετε το μείγμα της μαρινάδας προσθέτοντας αν χρειαστεί ένα φλιτζανάκι βραστό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και μόλις σωθούν τα υγρά τελείως, ρίχνετε από πάνω το σουσάμι. Μόλις κρυώσει λίγο κόβετε το κρέας στο μέγεθος που θέλετε, το περνάτε απ’ τα ξυλάκια και στη συνέχεια περνάτε ένα κομματάκι από τη βανίλια και ένα τοματίνι.

•    Ξυλάκια (sticks) με ελιές με αμύγδαλο και κυβάκια παλαιωμένης παρμεζάνας.

•    Ξυλάκια με τοματίνι και μοτσαρέλα βουτηγμένα στο πέστο βασιλικού.

•    Γλυφιτζουράκι (καλαμάκι) με κολοκυθοκεφτεδάκι. Ο κολοκυθοκεφτές μπορεί να ψηθεί και στο grill, ώστε να αποφύγετε το τηγανιτό λάδι. Επίσης, αν πριν τους σερβίρετε βουτήξετε τις ακρούλες τους σε γιαούρτι, θα δώσετε μια νότα δροσιάς.

•    Γλυφιτζουράκι (καλαμάκι) με μπιφτεκάκι από μοσχαρίσιο κιμά, κυβάκι από ξινόμιλο και κυβάκι από παντζάρι βουτηγμένο στο γιαούρτι. Παρασκευάζετε τα μπιφτέκια σας με τον τρόπο που τα κάνετε συνήθως αλλά στο μέγεθος μιας μικρής μπαλίτσας ώστε να χωράνε στο καλαμάκι. Στη συνέχεια περνάτε ένα κυβάκι ξινόμηλο και ένα από βρασμένο παντζάρι, το οποίο έχετε ανακατέψει πρώτα σε μπολ με λίγο ξύδι απλό, σκόρδο, στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μαγιονέζα (η μαγιονέζα θα δέσει το μείγμα ώστε να μην είναι ρευστό και στάξει).

•    Γλυκά sticks με μήλο μέλι και κανέλα ή διάφορα ψητά ή ποσέ φρούτα, όπως αχλάδι και κυδώνι.

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ