Απλοί και χρήσιμοι κανόνες διατροφής για όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στη δεκαετία των '40! Τι αλλάζει στον μεταβολισμό;

Δυστυχώς, οι κανόνες διατροφής και οι δίαιτες που ήταν αποτελεσματικές στη δεκαετία των ’20 και των ’30 σας, μπορεί να αποτύχουν στη δεκαετία των ’40 σας. Εάν, έχετε φτάσει ή οδεύετε προς τα 40, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να μην πάρετε κιλά.

Μήπως ζυγίζεστε καθημερινά; Αν και οι μελέτες δείχνουν, ότι το καθημερινό ζύγισμα, βοηθάει μερικούς ανθρώπους να διατηρήσουν το βάρος τους υπό έλεγχο, από την άλλη αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι απογοητευτική μετά τα 40 έτη. Οι ορμονικές διακυμάνσεις στη δεκαετία των ’40 σας, μπορεί να δημιουργήσουν κατακρατήσεις, οι οποίες μεταβάλλουν το βάρος σε καθημερινή βάση. Ενώ εάν, ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, περίπου την ίδια ώρα της ημέρας για την ίδια ημέρα της εβδομάδας, θα έχετε έναν πιο ακριβή αριθμό των κιλών σας.

Η νοοτροπία ότι, θα φάτε ένα κομμάτι κέικ επιπλέον και με μισή ώρα ελλειπτικό, θα το κάψετε, δεν λειτουργεί τόσο εύκολα μετά από 40. Ο μεταβολισμός μειώνεται περίπου 2 έως 3% κάθε δεκαετία, με αποτέλεσμα να χρειάζεστε λιγότερες θερμίδες, όσο περνάνε τα χρόνια. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να κάψετε ένα γλυκό, που έχει 200 θερμίδες, τότε θα πρέπει να περπατήσετε για περίπου μια ώρα ή να κάνετε 30 λεπτά αεροβική γυμναστική. Αντί λοιπόν, να μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας μικρές απολαύσεις με μέτρο, ώστε να μη πάρετε κιλά.

Μήπως παραλείπετε γεύματα; Η παράκαμψη των γευμάτων δεν είναι ποτέ σοφή, σε καμία δεκαετία, αλλά ακόμα χειρότερα εάν διανύετε τα 40 έτη. Διότι, κυρίως μετά από τα 40, αν δεν έχετε φάει αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας, λαχταράτε περισσότερο τα γλυκά και τα σάκχαρα. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι, να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να μειωθεί ο πόθος σας για τα γλυκά.

Μπορεί να μην έχετε χρόνο για μαγείρεμα και να προτιμάτε το έτοιμο φαγητό, όμως οι ορμονικές αλλαγές μετά από 40 είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Διότι σε αυτή τη δεκαετία έχετε συνήθως τη τάση να προσθέτετε τα περισσότερα κιλά στη περιοχή της κοιλιάς και εάν καταναλώνετε τρόφιμα εκτός σπιτιού, τότε κάνετε κατακρατήσεις. Όλα αυτά είναι βλαβερά για την υγεία σας, δεδομένου ό,τι το νάτριο και το υπερβολικό λίπος, μπορεί να βλάψουν την καρδιά, να συμβάλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, στη χαμηλότερη οστική πυκνότητα, και να οδηγήσουν σε οστική απώλεια. Εάν, δεν μπορείτε με τίποτα να μαγειρέψετε, τότε προσπαθήστε να καταναλώνετε υγιεινές τροφές, πλούσιες σε φυτικές ίνες και χωρίς αλάτι.

Συνήθως σε αυτή τη δεκαετία, οι περισσότερες προτιμάτε τα προϊόντα ολικής άλεσης και καλά κάνετε. Αλλά δεν είναι όλα τα λευκά τρόφιμα ανθυγιεινά. Πάρτε το ανάλατο ποπ κορν, για παράδειγμα. Είναι 100% ολικής αλέσεως, πλούσιο σε φυτικές ίνες, και παρέχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία. Ένα άλλο παράδειγμα, είναι οι πατάτες οι οποίες αξίζουν επίσης, μια θέση στο μενού, καθώς είναι χαμηλές σε λιπαρά και νάτριο, και περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιπλέον, είναι μια πηγή ανθεκτικού αμύλου, μια ίνα που μοιάζει με σύνθετο υδατάνθρακα, που βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και ενισχύει την πληρότητα, για την προώθηση της διαχείρισης του βάρους.

Jenny.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ