Αλέξης Τσίπρας: «Θα περάσουμε δύσκολα το '15 αλλά με το κεφάλι ψηλά και το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολίτη»

«Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά με το κεφάλι ψηλά και με το μυαλό στην αξιοπρέπεια του πολίτη θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου.

«Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι η επόμενη χρονιά θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία, την αλλαγή στην εξουσία και την αξιοπρέπεια» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη οικονομική κρίση, αλλά θα θα το κάνουμε με το κεφάλι ψηλά. Εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κάνουμε πράξη».  

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την κάλυψη των εξόδων επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτή θα γίνει πράξη.  Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι θα επανασυνδεθεί το ρεύμα σε 10.000 νοικοκυριά της Αττικής και ότι θα καλυφθούν και τα έξοδά τους για έναν χρόνο.

«Η δυνατότητα να αποκατασταθούν οι πληγές από την εφαρμογή του Μνημονίου είναι δυνατή, αρκεί να υπάρχει βούληση. Αρκεί να υπάρχει η ευφυΐα για να κατανεμηθούν σωστά οι πόροι», προσέθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού, ο κ. Τσίπρας είπε:«Πριν λίγο ενημερώθηκα γι' αυτό. Εκτιμώ ότι πρόκειται για σοβαρή καταγγελία, αλλά θα μου επιτρέψετε να περιμένω να δω τα στοιχεία και να εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι η καταγγελία και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή στη συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει εδώ και μήνες ότι έχει μαξιλαράκια, θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα τις εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ