Ο Paulo Coelho προσφέρει 100.000$ στη Sony Pictures για να μεταδώσει τo Interview μέσω του blog του - Θέλει να νικήσει την τρομοκρατία

Ο περίφημος Βραζιλιάνος συγγραφέας Πάολο Κοέλιο προσέφερε 100.000 δολάρια για να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας «The Interview» ώστε να τη μεταδίδει δωρεάν στο blog του.

Η προσφορά του Κοέλιο έγινε μια ημέρα αφότου η Sony Pictures ακύρωσε την προβολή της ταινίας λόγω των απειλών από τους βορειοκορεάτες χάκερ.

«Εγώ προσφέρω στη Sony Pictures 100.000 δολάρια για τα δικαιώματα της ταινίας. Θα τη μεταδώσω δωρεάν στο blog μου. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter απευθυνόμενος στη Sony Pictures Entertainment ο Πάολο Κοέλιο. Σε επόμενο post ανακοίνωσε ότι η προσφορά ισχύει μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (τοπική ώρα) και πρόσθεσε: «Μπορώ να πως ΟΧΙ σε τρομοκρατικές απειλές».

Η ταινία την οποία η αμερικανική εταιρεία παραγωγής απέσυρε από τις αίθουσες πριν καλά-καλά προβληθεί είναι μια παρωδία για μια φανταστική επιχείρηση της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

«Αυτό δημιουργεί ένα φοβερό προηγούμενο. Είναι μια απειλή που φέρνει αποτελέσματα. Είναι σαν οι τρομοκράτες να κέρδισαν. Έχω βιώσει έντονα την υπόθεση του Σαλμάν Ρουσντί με τους "Σατανικούς στίχους", αλλά αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό» δήλωσε ο συγγραφέας του «Αλχημιστή» σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην βραζιλιάνικη εφημερίδα «O Globo».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ