Οδηγός Χριστουγέννων για όλη την οικογένεια: 8 φαντασμαγορικά family θεάματα με άρωμα... γιορτής!

Τέρμα οι αρνητικές σκέψεις για φέτος! 

Θα αφήσουμε το feelgood κλίμα να μας παρασύρει και το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας βγάλει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά­. Σίγουρα το «Magical Ice Festival» (φωτό­ ), που φέρνει η ομάδα Disney on Ice στο ΟΑΚΑ­ (από 6/12 ), είναι από τις πρώτες­ επιλογές στη λίστα. Ωστόσο, αν αναζητάτε­ θεάματα που θα απολαύσουν ταυτόχρονα και οι ενήλικοι, ιδανική λύση είναι η ακροβατική φαντασμαγορία «China Dream» της Εθνικής Ομάδας Ακροβατών της Κίνας­ στο Μπάντ­μιντον (από 26/12 ). Τους νόμους­ της βαρύτητας αψηφά και το στοχαστικό «Azimut» του πρωτοεμφανιζόμενου στη χώρα μας Ορελιάν Μπορί που θα δούμε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (28-30/12 ): «Ανάμεσα στη γη και τον ουρανό, ο ακροβάτης υιοθετεί πότε το ρόλο του παρατηρητή και πότε του ουράνιου σώματος».

Στο Δημοτικό θέατρο Πειραία απλώνει το πέπλο του το Μαύρου Θεάτρου της Πράγας του Jiri Srnec με την σπονδυλωτή «Ανθολογία».Η διάσημη ομάδα χρησιμοποιώντας τα τρικ του μαύρου θεάτρου δημιουργεί ένα φουτουριστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζωντανεύουν οι ιστορίες της «Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων», του «Ιπτάμενου Ποδήλατου», του «Πήτερ Πάν» και άλλων. Είναι ένα θέαμα που πάντα εντυπωσιάζει τα παιδιά και γοητεύει τους ενήλικες (19-28/12 ). Δύσκολο εγχείρημα ο «Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες». Η Τατιάνα Λύγαρη πάντως θα τον επιχειρήσει, στήνοντας στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής (από 6/12 ) ένα περιπετειώδες θεατρικό ταξίδι με ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές με αφετηρία το θρυλικό έργο του Ιουλίου Βερν.

Στο Μέγαρο επέλεξε να διηγηθεί το «Θαύμα των Χριστουγέννων» και ο Καραγκιόζης με το Θίασο Σκιών του Ηλία Καρελλά, τα Ημισκούμπρια και τους Kompanía (20-30/12 ), ενώ μόλις σημάνει «Δώδεκα παρά δώδεκα» η αυλαία της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» θα ανοίξει για την πρώτη παρουσίαση του νέου έργου του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού (από 18/12 ). Πρωταγωνιστές είναι ο Νέος Χρόνος - Πάνος Μουζουράκης και ο Παλιός Χρόνος - Γρηγόρης Βαλτινός, οι οποίοι συναντιούνται μια βραδιά Πρωτοχρονιάς στο μυθικό προθάλαμο του χωροχρόνου…

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ