Top Woman η Στέλλα Καλησπεράτου: Παράτησε το MAD και την Ελλάδα για ένα γραφικό μικρό χωριουδάκι στη Σικελία και τον αγαπημένο της Vincenzo! (φωτό)

Τη γνώρισες μέσα από το Mad TV πριν από μερικά χρόνια. Εκεί, σου έκανε παρέα τα Παρασκευοσάββατα, λίγο πριν βγεις για μπύρες το βράδυ, απαγγέλοντας σουρεαλιστικές ιστορίες ως μια εν δυνάμει Αλμοδοβάρα πρωταγωνίστρια. 

Την έχεις ακούσει στο ραδιόφωνο κι αν δεν κάνεις ζάπινγκ στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις που παίζουν, θα πέφτεις πάνω στη φωνή της κάθε μερικά λεπτά. Αν μέχρι και το φετινό Σεπτέμβρη ήσουν θαμώνας του κέντρου, την έχεις σίγουρα ακούσει να παίζει κόμματους από Aretha Franklin, Howlin” Wolf, Johnny Cash και τα υπόλοιπα παιδιά στα αγαπημένα σου στέκια, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι πόσταρε φωτογραφίες στο instagram από το roadtrip που έκανε στην Αμερική για δυόμιση μήνες. Η Στέλλα Καλησπεράτου τα άφησε όλα πίσω, πήρε την προίκα της και βρέθηκε σε ένα μικρό χωριό στη Σικελία, όπου πλέον ζει, ερωτεύεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον Vincenzo, εργάζεται και ονειρεύεται…

IMG-20141215-WA0007

Πού στη Σικελία μπορεί να σε εντοπίσει κάποιος;
Στο Forza d’agro. “Ενα μικρό χωριό-μπιζουδάκι στα 420 μέτρα πάνω από τη θάλασσα και δίπλα απο την Ταορμίνα και την Αίτνα. Στο χωριό αυτό έχουν γυριστεί σκηνές για το »The Godfather» του Francis Ford Coppola.

Γιατί εκεί όμως; Και γιατί τώρα;
Γιατί εδώ μένει ο Vincenzo κι εγώ αποφάσισα να έρθω να μείνω μαζί του. Και γιατί όχι;

Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση; Και πόσο εύκολη ήταν η μετάβαση;
Πανεύκολη. Παίρνεις τα ρίσκα σου, μετράς τις απώλειες που μπορεί να έχεις και κάνεις αυτό που θέλεις. Aν δε σου αρέσει, κάνεις κάτι άλλο. Η μετάβαση είναι εξίσου εύκολη, μιας και η ποιότητα ζωής εδώ είναι πολύ καλύτερη απο αυτή που είχα στην Αθήνα. Έχω ηρεμία, φύση, καθαρό αέρα, αγάπη. Zω την καθημερινότητα που θέλω να ζω.

Βαριέσαι εύκολα;
Δε βαριέμαι καθόλου.

IMG-20141215-WA0005

Αν ερχόμουν στο Forza D’agro, πώς θα περνούσαμε μια μέρα μαζί;
Ξυπνάμε, ταίζουμε τα γατιά μας  και πηγαίνουμε για cappuccino και cornetto στο μπαρ του μαστρο-Attilio. Εκεί βρισκόμαστε με όλους τους καλούς μας φίλους, τα παππούδια. Κουτσομπολεύουμε και λέμε ιστορίες. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το ένα απο τα δύο μοναδικά παντοπωλεία του χωριού. Όλο το χωριό περνάει απο εκεί αυτές τις ώρες. Θα πάμε για ψωμί και φρέσκα λαχανικά απο τον κήπο της signora Maria. Στις 12 το μεσημέρι χτυπάει η καμπάνα της εκκλησίας και μόλις τελειώσει, ακούγεται από τα μεγάφωνα σε ολο το χωριό το «Ave Maria» του Schubert. Μετά θα ξεκινήσουμε να πάμε βόλτα στο βουνό. Έχω σχεδόν χαρτογραφήσει όλα τα μονοπάτια τριγύρω, υπάρχει μάλιστα κι ένα που σε βγάζει στην παραλία μέσα απο το βουνό. Οπότε αν έρθεις καλοκαίρι, θα περπατήσουμε για περίπου μία ώρα στη φύση και θα καταλήξουμε για μπάνιο. Δεν υπάρχει προγραμματισμένη ώρα για μεσημεριανό. Τρώμε όταν πεινάσουμε κι αν δεν μαγειρέψει ο Vincenzo, τότε θα σου φτιάξω εγώ κάτι, μιας κι έχω αρχίσει να γίνομαι μαέστρα στη μακαρονάδα. Το βράδυ θα σε βγάλω για δείπνο στην trattoria Anni 60 για να φάμε φρέσκα μύδια και την περίφημη calamarata a la Caterina. Δεν υπάρχουν μπαρ στο χωριό, μπαρ με την Ελληνική έννοια. Οπότε  θα καταλήξουμε να τα πίνουμε με τον Attilio και θα πάμε σπίτι να χαϊδευτούμε με τα γατιά, να γράψουμε ποιήματα, να δούμε ταινίες, να παίξουμε φυσαρμόνικα, να χορέψουμε και να ακούσουμε το σχεδόν τίποτα!

10850887_761130190601170_311254388_n

Για πες την αγαπημένη σου ιταλική λέξη, χωρίς να πεις τι σημαίνει, και πες τι εικόνες φτιάχνεις με αυτή…
Η αγαπημένη μου λέξη είναι «mafiosa» ή «mafiusu». Και πρέπει να εξηγησω τι σημαίνει, γιατί πριν έρθω εδώ, νόμιζα πως είναι μόνο το όνομα της μαφίας και σχεδόν συνώνυμο της Σικελίας, μιας και σχεδόν όλοι με το που ακούμε «Σικελία», κατευθείαν σκεφτόμαστε τον «Νονό» και ηλιοκαμένους  γκάνγκστερ να στέλνουν τους εχθρούς τους να κοιμηθούν με τα ψάρια. Ερχόμενη στην Σικελία, έμαθα πως το «mafiusu» στα σιτσιλιάνικα είναι συνώνυμο του όμορφου κι ελκυστικού!

Ποιους έχεις τραβήξει κοντά σου εκεί, εκτός από τον Βιντσέντζο;
Tα παππούδια του χωριού (που στην ουσία είναι η πλειοψηφία του χωριού). Εχουμε γίνει φίλοι και χαίρονται που είμαι συγχωριανή τους. Μου διηγούνται ιστορίες κι ένα σωρό άλλα υπέροχα πράγματα – από το πώς φυτεύουμε το δενδρολίβανο και πώς μαζεύουμε κάστανα μέχρι ιστορίες απο την όπερα και ποιήματα!

Ποιο από αυτά που άφησες πίσω σου λείπει περισσότερο;
Οι φίλοι μου και να παίζω μουσική στο Gin Joint!

10859547_761130380601151_301795484_nIMG-20141215-WA0001

Για ποιο από αυτά που άφησες πίσω δεν σου καίγεται καρφί;
Τα «must have», τα «must go», τα «must» γενικότερα που σου κάθονται στο σβέρκο, ζώντας σε μια μεγάλη πόλη. Τα ταξί και η κυκλοθυμική κίνηση στην Κηφισίας.

Τι έχεις πάρει μαζί, για να έχεις από κοντά την πόλη σου;
Ενα πανέμορφο, σούπερ κιτς φουλάρι που είχα αγοράσει απο την Πλάκα, το οποίο έχει πάνω του τις φιγούρες απο τους 12 Θεούς να χορεύουν με σάτυρους. Ελληνικό καφέ, το μπρίκι μου!

Ακούμε όλοι τη φωνή σου ακόμα σε διαφημιστικά, θες να το εξηγήσεις;
Πριν έρθω, οργανώθηκα και έφτιαξα το δικό μου φορητό, επαγγελματικό στούντιο. Ο καλός μου φίλος, Κλεάνθης, που είναι ένας απο τους καλύτερους ηχολήπτες, μου σέταρε όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι για να ηχογραφώ και κάναμε τέστ για να μάθω να τα χρησιμοποιώ σωστά. Οι Θεοί του ήχου, της διαφήμισης και των στούντιο να έχουν καλά τον Κλεάνθη, γιατί πλέον ηχογραφώ τέλεια από εδώ που είμαι, έτσι μπορώ και συνεργάζομαι χωρίς κανένα πρόβλημα με όλους!

Πώς και πού βλέπεις τον εαυτό σου σε έναν μήνα, σε έναν χρόνο ή και σε δέκα χρόνια από τώρα;
Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι πως σε ένα μήνα θα είμαι στην Ινδία και πως θα μείνω εκεί για ένα τρίμηνο. Απο εκεί και πέρα δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα ή δεν θέλω να έχω.

Αίτνα ή θάλασσα;
Και τα δύο! Δεν γίνεται να επιλέξεις εύκολα. Οπότε θα έλεγα πρώτα μια βόλτα στην Αίτνα και μετα για βουτιά!

IMG-20141215-WA0008IMG-20141215-WA0006

Φασαρία ή ηρεμία;
Φασαριόζικη ηρεμία!

Πάστα ή παστίτσιο;
Μακαρονάδα με κιμά!

Blues ή rock;
Blueeees και rock!

Την Κική ή την Κοκό;
Koko Taylor, το μαυρόγατό μου!

Μότο ζωής;
Ένα απο τα δύο, ανάλογα την περίσταση…
»Κατάσταση απόλυτης απλότητας, όχι λιγότερο σημαντικής απ” το σύμπαν.»
«Πάοκ ξέρω γω, ξέρω γω εντάαξει! Παοκάρα ξέρω γω, ξέρω γω εντάαξει.»

Γράψε, ζωγράφισε, φωτογράφισε κάτι που να συμπεριλαμβάνει όλα όσα ζεις αυτή τη στιγμή…
Κυνήγησα τη σκιά μου στο πιό απόμακρο σημείο
Χόρεψα στο ρυθμό της καρδιάς μου
Έκανα το αίμα μου να κυλήσει πιο γρήγορα
Πιο γρήγορα
Πιο γρήγορα κι απο τα νερά που καταλήγουν στον ωκεανό
Χάιδεψα το δέρμα μου με διαφορετικό αέρα
Η σιωπή μου μοιάζει με τραγούδι
Η ψυχή μου είναι γεμάτη και άδεια
Άδεια και συγχρόνως γεμάτη
Ο κόσμος μου είναι αυτά τα δύο πόδια και τα δύο χέρια
Με ορίζουν και τα ορίζω
Με οδηγούν εκεί που εγώ τα πάω
Με πάνε κι εγώ αφήνομαι
Ο κόσμος μου είναι ωραίος

Αν θέλεις να δεις κι άλλες φωτογραφίες από την Κόκο, τα παππούδια, την εκκλησία που γυρίστηκαν σκηνές από το «The Godfather», την Αίτνα και τις μακαρονάδες με κιμά, μπορείς να ακολουθήσεις τη Στέλλα στο λογαριασμό της στο Instagram:

http://instagram.com/stellabuonasera

Πηγή: grekamag.gr - Κείμενο: Νικόλας Μακροδημήτρης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ