Story of the day: Στο Καζακστάν ένα ολόκληρο χωριό κοιμάται - Η υπνηλία κρατάει χρόνια με τους μαθητές να πέφτουν πάνω στα θρανία!

Ζζζζζ..... Ένα ολόκληρο χωριό κοιμάται τον ύπνο του μυστηρίου που έχει απλωθεί για τα καλά πάνω από το Καλάσι του  Καζακστάν.

Τουλάχιστον οι 100 από τους 600 κατοίκους του χωριού λένε ότι έχουν πέσει «θύματα» της επιδημίας υπνηλίας. Κάποια παιδιά κοιμούνται πάνω στα θρανία τους. 


Το Καλάσι αποκαλείται για… ευνόητους λόγους και «κοιμισμένο χωριό», ενώ οι κάτοικοί του, στην πλειοψηφία τους αγρότες, υποφέρουν από τη σπάνια αυτή διαταραχή εδώ και δύο χρόνια.

Οι επιστήμονες μάλιστα, όχι μόνο δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί οι ντόπιοι κοιμούνται όπου σταθούν και όπου βρεθούν χωρίς λόγο . κρούουν Επιπλέον υπάρχει κίνδυνος , οποιοσδήποτε επισκεφτεί το χωριό να… κοιμηθεί μέχρι και για έξι ημέρες!


Η άποψη των λογικών είναι οτι η αιτία της μαζικής υπνηλίας κρύβεται στα ορυχεία ουρανίου της περιοχής. Υπάρχουν φυσικά και οι άλλοι που κάνουν λόγο για φαντάσματα και ψεκασμούς από εξωγήινους, μαύρη μαγία κλπ. Το ανεξήγητο φαινόμενο επανήλθε στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου, Russia Today...

Το χωριό έχουν επισκεφθεί επιστήμονες, όπως ραδιολόγοι και τοξικολόγοι, καθώς στην περιοχή βρίσκονται μεταλλεία ουρανίου και στη σοβιετική εποχή η περιοχή ήταν αποκλεισμένη. Το μεταλλείο έχει κλείσει εδώ και δύο δεκαετίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ