Μυστικά δείπνα, παρασκήνιο και αγωνία πριν την πρώτη κάλπη - Ποιοι βουλευτές λένε «ναι», ποιοι «όχι» και ποιοι «ίσως»!

Ένα αποτέλεσμα που θα προσεγγίζει τις 165 ψήφους αναμένουν στο Μαξίμου από τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα θα αποκτά μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη δυναμική, ενώ ελπίζουν ότι και η αλλαγή της επικοινωνιακής τακτικής που αποφασίστηκε χθες θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός διαφορετικού κλίματος που θα διευκολύνει πολλούς βουλευτές να μεταβάλουν τη στάση τους.

Την εντολή να μπει «φρένο» στην εκτός ορίων αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, καθώς διαπιστώθηκε ότι η ακραία πόλωση λειτούργησε αντίστροφα στην προσπάθεια διαμόρφωσης προεδρικής πλειοψηφίας, αφού αρκετοί βουλευτές -ανεξάρτητοι ή μη- απέφυγαν έως τώρα να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα προκειμένου να μην γίνουν στοιχείο της όξυνσης του πολιτικού κλίματος.
Ετσι χθες με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς μετέβαλε άρδην την επικοινωνιακή τακτική του τονίζοντας πως «η κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ». Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, επισημαίνεται, «κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τους οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση».

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγ. Βενιζέλος υπογράμμιζε, από τις Βρυξέλλες, πως «η πολιτική αβεβαιότητα και η αβεβαιότητα σε σχέση με τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας προκαλεί αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις». «Εμείς έχουμε φτύσει αίμα πέντε χρόνια για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και παρουσιάζει επιτεύγματα και αυτά πρέπει να τα διαφυλάξουμε», τόνισε. «Δεν θα αφήσουμε -πρόσθεσε- να χαθούν τα επιτεύγματα της χώρας καθ' οδόν προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ή αν αποτύχουμε, καθ' οδόν προς τις εκλογές».
Tα 25 ΝΑΙ που αναζητούνται
ΤΑ ΝΑΙ ΠΟΥ "ΨΑΧΝΕΙ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ    25
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ    24
ΑΝΕΛ    12
ΔΗΜΑΡ    10
Τι θα κάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Τα "ΝΑΙ"
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ    7
Π. ΜΕΛΑΣ    ΝΑΙ
Γ. ΝΤΑΒΡΗΣ    ΝΑΙ
ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ    ΝΑΙ
ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ    ΝΑΙ
ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ    ΝΑΙ
Κ. ΜΑΡΚΟΥ    ΝΑΙ
Γ. ΚΟΥΡΑΚΟΣ *    ΝΑΙ

* Ο κ. Κουράκος μέχρι το απόγευμα της Τρίτης τόνιζε πως βρισκόταν στον... πίνακα των "ίσως", ωστόσο σε συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως εάν καταφέρει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να τον πείσει ότι δεν επιθυμεί να γίνουν πρόωρες εκλογές, τότε θα δώσει το πολυπόθητο "ναι".

Όλη η συνέχεια εδώ - Hmerisia.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ