Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αγάπη και αγκαλιά το αντίδοτο στην «κατάθλιψη των Χριστουγέννων» Τι λέει ο καθηγητής ψυχολογίας Π. Κορδούτης ειδικά για τις γυναίκες!

Ουσιαστική επικοινωνία και μοίρασμα προτείνει ως αντίδοτο στο στρες των γιορτών, ο καθηγητής ψυχολογίας διαπροσωπικών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Κορδούτης.

Ο κ. Κορδούτης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι οι γυναίκες πλήττονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ ότι οι άντρες από την «κατάθλιψη των Χριστουγέννων». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι γυναίκες βιώνουν κατά τη διάρκεια των διακοπών κάποιας μορφής δυσανεξία που είναι στα όρια της κατάθλιψης σε ποσοστό 40% του γενικού πληθυσμού, ενώ ένα 6% αντιμετωπίζει σοβαρές μορφές κατάθλιψης.

Ο κ. Κορδούτης, αναφέρεται στις κοινωνικές ομάδες που είναι πιο ευάλωτες, όπως οι άνθρωποι που βιώνουν μοναξιά είτε ψυχολογική είτε γεωγραφική, καθώς επίσης και άτομα που έχουν ζήσει ανατροπές στις διαπροσωπικές τους σχέσεις ή τα διαφόρων ειδών πένθη όπως π.χ απώλεια εργασίας.

Αρκετά εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ακόμη και άνθρωποι που έχουν μια «τακτοποιημένη ζωή» απειλούνται από το στρες των γιορτών, ενώ δραστικές αλλαγές στην καθημερινότητα του ατόμου, δεν ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης των γιορτών. Όπως υποστηρίζει ο κύριος Κορδούτης ενδεχομένως τέτοιου τύπου αλλαγές, όπως π.χ ένα μακρινό ταξίδι, να επιτείνουν το ψυχολογικό στρες αντί να ανακουφίσουν τον πάσχοντα. Αντιθέτως για τους καταθλιπτικούς των Χριστουγέννων προτείνει ουσιαστική επαφή με ανθρώπους που κάποιος αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια και πλήρη αποδοχή, καθώς επίσης δραστηριότητες και χόμπι που προσφέρουν ευχαρίστηση χωρίς όμως να προκαλούν δραματικές αλλαγές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ