Πακιστάν: Παγκόσμιος θρήνος για τη σφαγή των μικρών μαθητών από Ταλιμπάν - 132 νεκροί - Εικόνες & βίντεο από το μακελειό που κόβουν την ανάσα

Σκηνικό ανείπωτης και απερίγραπτης φρίκης έζησαν επί έξι ολόκληρες ώρες μαθητές και δάσκαλοι σε ένα σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν, όπου και φοιτούν παιδιά στρατιωτικών.

Κομάντος Ταλιμπάν εισέβαλαν το πρωί στο σχολείο φορώντας στρατιωτικές στολές και πήραν ομήρους 500 παιδιά και δασκάλους, εκτελώντας μάλιστα 132 άτομα! Μάλιστα, τα 123 από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 τραυματίες!

Σύμφωνα με τους αυτόπτεις μάρτυρες, μάλιστα, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο στρατιωτικό σχολείο την ώρα που οι σπουδαστές έδιναν εξετάσεις, χρησιμοποίησαν πολλά παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες, κατά την έφοδο των πακιστανικών αρχών.  

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ένα σκηνικό τρόμου όπου οι Ταλιμπάν εκτελούσαν τα παιδιά, ένα ένα, με μια σφαίρα στο κεφάλι, αρχίζοντας με τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές. 

Πακιστάν: 132 νεκροί σε σχολείο - Οι Ταλιμπάν εκτελούσαν τα παιδιά ένα-ένα

Τις πληροφορίες αυτές φαίνεται πως επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις πολλών γιατρών οι οποίοι ανέφεραν ότι τα περισσότερα παιδιά δέχτηκαν σφαίρα στο κεφάλι. Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία όπου έχουν διακομιστεί οι τραυματίες, επισημαίνουν ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη για αίμα.

Ακόμη, σύμφωνα με μία ακόμα ανατριχιαστική λεπτομέρεια που είδε το «φως» της δημοσιότητας, οι  δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό έναν από τους καθηγητές των παιδιών και τον πυρπόλησαν, αναγκάζοντας τα παιδιά να παρακολουθήσουν το αποτρόπαιο θέαμα!

«Έκαψαν έναν καθηγητή μπροστά στους μαθητές μέσα στην τάξη. Κυριολεκτικά του έθεσαν φωτιά με βενζίνη και έβαλαν τα παιδιά να κοιτάζουν», δήλωσε η ανώνυμη πηγή.

Όπως έγινε γνωστό, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα -όπως δήλωσαν- για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή. 

«Επιλέξαμε αυτή τη στρατιωτική σχολή για την επίθεση γιατί η κυβέρνηση στοχοθετεί τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν τον πόνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, reuters, Associated Press

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ