Good News: Softweb, η ελληνική εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο των mobile apps με μία πανευρωπαϊκά μοναδική πλατφόρμα!

Σε μία εποχή που τα SMARTPHONES έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή, όλο και περισσότεροι οργανισμοί, φορείς και επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκτήσουν παρουσία και στο χώρο των φορητών συσκευών.

Όμως, η δημιουργία μίας εφαρμογής για smartphones (app) δεν είναι κάτι τόσο απλό για πολλές μικρές επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Σε αυτή την τεράστια αγορά -σε παγκόσμιο επίπεδο- επιδιώκει να απευθυνθεί η ελληνική Softweb Adaptive IT Solutions με το Pocketwarp, μία πλατφόρμα που παίρνει το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας και δημιουργεί βάσει αυτού ένα app για smartphones! Και αυτός είναι ο λόγος που έχει αρχίσει να προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον.

Η Softweb ξεκίνησε το 2008 από μία παρέα 23χρονων που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των εφαρμογών για το web και εκείνον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εταιρεία δημιουργήθηκε σε ένα γκαράζ στη Θεσσαλονίκη αλλά πλέον έχει την έδρα της στην Αλεξανδρούπολη, διατηρώντας γραφεία επίσης στην Αθήνα όπως, φυσικά, και στη Θεσσαλονίκη, απασχολώντας 10 εργαζόμενους.

Του Δημήτρη Μαλλά

Από το 2012 έχει εισέλθει στο χώρο των apps με το Pocketwarp, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Softweb, είναι ένα μοναδικό προϊόν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ είναι ελάχιστες οι αντίστοιχες πλατφόρμες που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Pocketwarp παίρνει το περιεχόμενο οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικού καταστήματος και το μετατρέπει σε ένα app για iOS ή Android συσκευές. Μία ακόμη καινοτομία είναι ότι μπορεί να “μετατρέψει” σε app για φορητές συσκευές και με το περιεχόμενο μίας εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη σε ένα εταιρικό δίκτυο! Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μία επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των smartphones για να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους εν κινήσει, προσφέροντας τους απευθείας πρόσβαση στις εταιρικές εφαρμογές.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ημερησία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ