Bloomberg: ''Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ''

Εκεί που τελειώνει η πολιτική αρχίζει η οικονομία, και η στρατηγική αναλύτρια της βρετανικής επενδυτικής Rabobank International, Τζέιν Φόλεϊ, μιλώντας από το Λονδίνο στο Bloomberg, συνέδεσε άμεσα την πολιτική αστάθεια της Ελλάδας με την ευρύτερη κρίση του ευρώ. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό ζήτημα έχει τις δυνατότητες να αποσταθεροποιήσει το ευρώ. Μπορεί οι κίνδυνοι να μην είναι ίδιοι όπως πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται. Αυτό που βγαίνει αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα είναι κάποιοι αρνητικοί τίτλοι».

Αυτό που ουσιαστικά μελετούν οι αγορές είναι πώς θα εξελιχθούν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, αλλά και πώς αυτά θα σταθμιστούν βραχυπρόθεσμα από τις αγορές. Σημειώνει η Τζέιν Φόλεϊ: «Η προεδρική εκλογή και ίσως οι πρόωρες εκλογές αφήνουν ένα μεγάλο ερωτηματικό σε όλους μας. Ειδικά αν την κυβέρνηση στην Ελλάδα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μπορεί να σημάνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά και οι αγορές θα πρέπει να δουν πώς θα αντιδράσουν και πώς θα υποδεχθούν όλα αυτά τα γεγονότα». Για να καταλήξει: «Ναι, οι πιθανότητες της Ελλάδας για ένα αρνητικό σοκ αυτή τη στιγμή υπάρχουν».   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ