Good News: Η Torondo Star υμνεί την Αθήνα με άρθρο του top ταξιδιωτικού της ρεπόρτερ που ερωτεύτηκε την σύγχρονη πρωτεύουσα !

Άρθρο-ύμνο στην Αθήνα αποτελεί το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ του Ρίκ Στίβενς με τίτλο «Η Αθήνα, γενέτειρα του Δυτικού πολιτισμού, καθαρίζει» (Athens, birthplace of Western civilization, clean up its act), στην δημοφιλέστερη εφημερίδα του Καναδά Τoronto Star.

Ο Ρικ Στίβενς, γνωστός δημοσιογράφος του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, εγκωμιάζει την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου και το Μουσείο της Ακρόπολης μιλώντας ακόμα και για την κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν επί Τουρκοκρατίας.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως νέοι νόμοι περιορισμού της οδήγησης και ένα καταπληκτικό σύστημα μετρό έχουν αποσυμφορήσει την πόλη, όπου η μόλυνση της ατμόσφαιρας έχει υποχωρήσει και ο αέρας είναι καθαρότερος.

Ο ίδιος στη συνέχεια παρουσιάζει το σημερινό πρόσωπο της Αθήνας με τις ταβέρνες και τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα-μεζέδες, ενώ παραμένει αμετανόητος λάτρης της ρετσίνας.

Στο τέλος κλείνει το  άρθρο του σημειώνοντας: «Τριγυρνώντας στον πεζόδρομο στους πρόποδες του Παρθενώνα, απολαμβάνω ένα μείγμα αρχαίας ομορφιάς, αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και ένα πλήθος Αθηναίων που ζουν την ίδια εμπειρία με μένα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ