Στην κουζίνα ολοταχώς για μια φανταστική πικάντικη κολοκυθόσουπα με την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη!

Ευχαριστούμε τον Ηλία Μαμαλάκη και το eliasmamalakis.gr για την παραχώρηση της συνταγής!

Υλικά για 6 άτομα

1 κιλό ψαχνά κίτρινης κολοκύθας
1 πατάτα καλά καθαρισμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
4-5 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτή κουτ σούπας γλυκό κάρυ
1 κουτ γλυκού τριμμένο κύμινο
1 φλιτζ του καφέ κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
12 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο Μεσολογγίου

Βήματα

Κόβετε τα ψαχνά της κίτρινης κολοκύθας σε κύβους, όπως και την καθαρισμένη πατάτα.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε 5 κουτ σούπας ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το κάρυ και το κύμινο, τα σοτάρετε μέχρι να μοσχομυρίσουν.

Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Μόλις γυαλίσει καλά ρίχνετε τα κομματάκια της κολοκύθας και της πατάτας. Ανακατεύετε χωρίς να αφήσετε να πάρουν χρώμα τα υλικά σας.

Ρίχνετε μέσα 1 λίτρο νερό και αφήνετε τη κολοκύθα και τη πατάτα να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα και μέχρι τα κυβάκια σχεδόν να διαλυθούν. Αφήστε τη σουπίτσα σας να χλιαρύνει.

Λίγη-λίγη περάστε τη από το μπλέντερ του μίξερ σας και βάλτε τον πολτό σε καθαρή κατσαρόλα. Αφήστε τη να πάρει μια καλή βράση, δοκιμάστε τη, αλατίστε τη, πιπερώστε τη και τέλος ρίξτε μέσα τη κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύτε καλά και σερβίρετε στα πιάτα ζεστή. Να έχετε έτοιμα για κάθε πιάτο 2-3 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο Μεσολογγίου τις οποίες θα ακουμπήσετε απαλά σε κάθε πιάτο και θα σερβίρετε τα πιάτα στο τραπέζι.

Who is Who


Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

Το 1992 έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Μαγειρικόν”. Αυτό το βιβλίο του άνοιξε το δρόμο και έτσι μπήκε στη δημοσιογραφία της μαγειρικής. Αποτέλεσμα ήταν να έχει πέντε δημοσιογραφικές συνεργασίες με τα περιοδικά ΜΕΝΟΥ και άλλα, ELLE, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΣΚΑΪ 100,3 με την εκπομπή: “Ο Ηλίας και το μαγικό ραβδί του”.
Τελικά το 1993 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά και με τη μαγειρική. Το 1999 δεν άντεξε πλέον και παράτησε τις business για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την κουζίνα. Ήταν μία δύσκολη απόφαση που συζήτησε με την γυναίκα του. Όταν του είπε: “καν΄ το”, πήρε κουράγιο και προχώρησε. Η απόφαση και των δύο ήταν απόλυτα συνειδητή. 
Από το 1998 έως το1999 συμμετείχε στη σειρά μαγειρικής της ΕΡΤ “Χρυσές συνταγές”.
Το 2000 συμμετείχε ως ηθοποιός στο σίριαλ “Παππούδες εν δράση” της ΕΡΤ και έκανε τον μάγειρα του γηροκομείου.
Έκανε την εκπομπή “Στην κουζίνα ολοταχώς στο mega channel για τρία χρόνια και μετά ακολούθησε η εκπομπή: “Ντομάτα και πιπεριά” για άλλα τρία χρόνια. 

Έχει γράψει μέχρι τώρα έντεκα (11) βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια.
Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της πολυβραβευμένης εκπομπής “Στη Κουζίνα Ολοταχώς “στο MEGA CHANNEL, καθώς και αρχισυντάκτης και παρουσιαστής της εκπομπής ΜΠΟΥΚΙΑ & ΣΥΧΩΡΙΟ που παρουσιαζόταν στο ίδιο κανάλι. Εδώ και δύο χρόνια από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΤ3, παρουσιάζει μια σειρά από ντοκυμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας. Στον πρώτο κύκλο παρουσιάστηκε η προεπαναστατική περίοδος και η ζωή του Κατσαντώνη και φέτος παρουσιάζεται η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Η Πεντανόστιμη» στο Τραίνο στο Ρούφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.
Είναι ιδρυτικό μέλος του site Protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη, όπου δημοσιογραφεί.
Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ.α.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ