3 Master Chef, 3 νέα βιβλία: Γ. Λουκάκος, Α. Πετρετζίκης, Σ. Παρλιάρος με γευστικότατες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Τα πιο...."νόστιμα" βιβλία!

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό. Ήταν μια μηλόπιτα, που, όπως τελικώς αποδείχτηκε, του άνοιξε τις πόρτες στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας.

Αναλογίστηκε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρώτη μαγειρική του απόπειρα, αν υπήρχε τότε ένα βιβλίο επεξηγηματικό, χωρισμένο σε βήματα, με συμβουλές και φωτογραφίες, που θα του έδειχνε το δρόμο με τρόπο πιο σαφή. Ταυτόχρονα θυμήθηκε και αρκετούς φίλους του που, αν και δεν είναι πια παιδιά, εξακολουθούν να χρειάζονται καθοδήγηση στην κουζίνα.

Γι’ αυτό και το δεύτερο βιβλίο του απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chefs, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοηθείας στην κουζίνα, παρουσιάζοντας πάνω από 50 συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, όλες με τη συνοδεία αντίστοιχων φωτογραφιών.

Αυτό το βιβλίο για μικρά και μεγάλα «παιδιά» υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια.

Ψάξτε, λοιπόν, το παιδί που και εσείς κρύβετε μέσα σας και αφεθείτε στα χρώματα, τις γεύσεις και τα αρώματα που αναδίδονται μέσα από τις σελίδες.

Καλή διασκέδαση σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν ανήκετε και, φυσικά, καλή σας όρεξη!

Δείτε περισσότερα στο: yiannislucacos.gr

Ο Άκης Πετρετζίκης, ταξίδεψε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μία υποστηρικτική ομάδα 30 ατόμων και μετά από 2 χρόνια προετοιμασίας  παρουσιάζει ένα βιβλίο μαγειρικής πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε συνηθίσει!
12 θεματικές ενότητες, 150 βασικές συνταγές, 400 συμπληρωματικές και περισσότερες από 450 φωτογραφίες!

Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις!

Δείτε περισσότερα στο: akispetretzikis.com

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τα βιβλιοπωλεία, ο Στέλιος Παρλιάρος κυκλοφορεί τώρα το νέο του βιβλίο από τις Αττικές εκδόσεις με τίτλο «Βανίλια-Σοκολάτα». Αφορμή γι’ αυτό υπήρξε ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα στη Μαδαγασκάρη, έναν τόπο μαγικό και εύφορο, στον οποίο καλλιεργούνται πολλά μπαχαρικά, εξωτικά φρούτα και αρωματικά φυτά. Ανάμεσα σε αυτά η βανίλια και το κακαόδεντρο.
Ταξίδεψε από την πρωτεύουσα μέχρι το αποικιακό θέρετρο Ντιέγκο Σουάρεζ στο Βορρά και από τις ανατολικές ακτές μέχρι το παραδεισένιο νησί Νόζι Μπε στα δυτικά, ακολουθώντας τους δρόμους της βανίλιας και της σοκολάτας. Φιλοξενήθηκε σε φυτείες, παρακολούθησε τη διαδικασία συγκομιδής και επεξεργασίας και για δύο εβδομάδες έγινε αγρότης και ρεπόρτερ.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο πήρε πάλι ο ζαχαροπλάστης Παρλιάρος. Οι εικόνες του ταξιδιού μετουσιώθηκαν σε συνταγές και γεύσεις. Ο ίδιος δηλώνει: «Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο έγινε η γενεσιουργός ιδέα για αυτό το βιβλίο το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα.»

Δείτε περισσότερα στο: www.steliosparliaros.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ