Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς - Οι ακραίες μέθοδοι που ακολουθούν μικρά κορίτσια για να αγγίξουν το ιδανικό πρότυπο

Στη Βενεζουέλα, χώρα με μακρά παράδοση σε βραβεία ομορφιάς όπως τα Miss World και Miss Universe, μικρά κορίτσια φτάνουν στα άκρα προκειμένου να φτάσουν το ιδανικό πρότυπο ομορφιάς, σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail.  

Ήδη από την ηλικία των 12 ετών, τα κορίτσια ξεκινούν τις πλαστικές επεμβάσεις και τις προσπάθειες να γίνουν μία μέρα βασίλισσες ομορφιάς. Οι μέθοδοι που ακολουθούν περιλαμβάνουν και ακραίους τρόπους να χάσουν βάρος, όπως το να κόψουν μέρος του εντέρου τους, ώστε το φαγητό να περνάει από τον οργανισμό τους χωρίς να χωνεύεται. Κάποιες κοπέλες φτάνουν στο σημείο να ράψουν στη γλώσσα τους ένα πλαστικό πλέγμα, που κάνει το μάσημα της τροφής ιδιαίτερα επίπονο ή φορούν γύψινα καλούπια, τα οποία σμικρύνουν τη μέση τους. 

Ράψιμο πλαστικού πλέγματος στη γλώσσα 

Στην πλειοψηφία τους, οι επεμβάσεις αυτές ενθαρρύνονται από τις λεγόμενες «Ακαδημίες Ομορφιάς», ειδικά σχολεία για μελλοντικές βασίλισσες ομορφιάς. Τα μαθήματα παρακολουθούν εκατοντάδες κορίτσια της χώρας, ορισμένα από τα οποία ξεκινούν από τεσσάρων ετών. Οι γονείς βλέπουν τις ακαδημίες αυτές, και τις επιτυχίες που υπόσχονται στις κόρες τους, σαν μία οικονομική διέξοδο. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να χρηματοδοτήσουν τις «σπουδές» και τις υπερβολικά ακριβές επεμβάσεις που ακολουθούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με μεγάλα χρέη. 

Mariana Jimenez, Miss Venezuela 2014 

Με τον τίτλο «Miss Factories», τα σχολεία εκπαιδεύουν τα κορίτσια στον βηματισμό της πασαρέλας, το περπάτημα σε τακούνια, τους μαθαίνουν τρόπους και λεξιλόγιο και τους δίνουν συμβουλές για το πώς να φτάσουν τις ιδανικές αναλογίες 90 – 60 – 60. 

Dayana Mendonza, Miss Venezuela 2007 

Κάθε χρόνο δεκάδες κορίτσια πεθαίνουν στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια πλαστικών επεμβάσεων. Πρόσφατα ξεκίνησε στη χώρα μία νέα καμπάνια, με στόχο να διδάξει στα νέα κορίτσια τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ενέσεις υγρής σιλικόνης στα οπίσθια πριν την ηλικία των 12 ετών. 

Διαβάστε όλη τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ