"Πότε θα κάνει ξαστεριά" έψαλαν 50 Κρητικοί με τις λύρες τους στον Ράιχενμπαχ μέσα στο αεροπλάνο προς Βρυξέλλες!(Βίντεο)

Toν γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από την πτήση Βρυξέλλες-Αθήνα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, όπου μια ομάδα Κρητικών εντόπισε τα μέλη ενός τεχνικού κλιμακίου της Τρόικα και αποφάσισε να πάρει τις λύρες της και να αρχίσει το... ψαλτήρι διά τραγουδιού.

Η ομάδα των 50 Κρητικών αναγνώρισε μεταξύ των επιβατών της πτήσης τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Ελλάδας, Χορστ Ράιχενμπαχ, και είπε να μη χάσει καθόλου χρόνο. Επιασαν αμέσως τις λύρες και άρχισαν να τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», αλλάζοντας λίγο τους στίχους και λέγοντας: «Πότε θα κα..., πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και Έλληνες προδότες».

Οι Τροϊκανοί κοιτούσαν αποσβολωμένοι, ενώ ένας Έλληνας επιβάτης, αγανακτισμένος, σηκώθηκε από τη θέση του για να πει στους Κρητικούς ότι αυτά που κάνουν είναι «καραγκιοζιλίκια». Στο τέλος της πτήσης κάποιοι από τους επιβάτες, πάντως, σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τους Κρητικούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ