"Πόδια μα τι πόδια" έλεγε παλιά διαφήμιση : Αυτές οι Ελληνίδες & οι διάσημες ξένες έχουν πόδια για σούπερ μίνι!

Πολύ πριν η Kim Kardashian κάνει μόδα την...φουσκωτή όπισθεν και η Pamela Anderson το τεράστιο μπούστο, οι γυναίκες είχαν εντοπίσει πως υπάρχει ένα όπλο όχι τόσο φανερά προκλητικό πάνω τους, που όμως πάντα μπορεί να κάνει ζημιά: τα πόδια.

 Η άτιμη η φύση σε πολλές περιπτώσεις έχει κάνει θαύματα. Εντός και εκτός Ελλάδας, υπάρχουν πολλά γυναικεία πόδια που οι τα απανταχού θηλυκά κοιτάμε και μένουμε με το στόμα ανοιχτό. Μερικά διάσημα παραδείγματα αρκούν για να σε κάνουν να πας στο γυμναστήριο, να ξεκινήσεις περπάτημα, βάρη ή ότι άλλο. Γιατί το καλό το πόδι, εκτός από καλούπι θέλει και γυμναστική.

HEIDI KLUM


Η 41χρονη Heidi Clum έχει 1,76 ύψος και υπέροχα μακρυά πόδια. Δες γόνατο! Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει δαπανήσει περίπου 2 εκατ. δολάρια για να τα ασφαλίσει. Μάλιστα, το ένα από τα δύο πόδια της, κόστισε πιο φτηνά γιατί είχε μια πληγή. Πρόκειται για το αριστερό. Εμάς πάλι, καμία διαφορά δε μας κάνει. Και τα δύο είναι υπέροχα.

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ


Αν ρωτήσεις ποια έχει τα πιο ωραία πόδια στην Ελληνική showbiz, δε γίνεται μέσα στα πρώτα ονόματα να μη σου απαντήσουν "Φαίη Σκορδά". Έχει ύψος 1,75 και αυτό που πολύ κόσμια λέμε ποδάρα. Λεπτά μακρυά πόδια, τα οποία αναδεικνύει είτε με κοντές φούστες είτε με παντελόνια σε ίσια γραμμή. 

KATE MIDDLETON


 Έφτασε λίγος αέρας για να αποκαλυφθούν σε όλο τον κόσμο τα υπέροχα γυμνασμένα πόδια της 32χρονη Δούκισσας του Κέιμπριτζ. Με δεδομένο ότι αποτελεί ένα πρότυπο για τις γυναίκες της Βρετανίας - και όχι μόνο - για τις στιλιστικές της επιλογές, της βγάζουμε το καπέλο και για τα πιο κοντά φορέματα που επιλέγει. Μας κάνει να θέλουμε να γυμναστούμε εδώ και τώρα.

JENNIFER LOPEZ


Η Jennifer Lopez αποτελεί μια βροντερή απόδειξη ότι τα ωραία πόδια δεν είναι αναγκαστικά τα πολύ μακρυά πόδια. Η αναλογία είναι που κάνει τη διαφορά. Το 1,64 ύψος της, δε μπορεί να την αφήσει εκτός μιας τέτοιας λίστας. Έχει υπέροχους γοφούς και καλλίγραμμες γάμπες. Όλα αυτά στα 45 της!  

AMAL CLOONEY


Καμία από τις γυναίκες που παρακολούθησε το event "ο Georgey Clooney παντρεύτηκε και πάει" δε μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο το πόδι της Amal Alamuddin. Φυσικά και το λευκό φόρεμα Giambattista Valli Coutoure βοήθησε. Κάποιες θα πουν πολύ αδύνατο, άλλες πολύ μυώδες, το σίγουρο είναι ότι λίγο πολύ το ζηλεύουμε.

ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ


Ένας λόγος που τηλεθέαση των Dancing With The Stars 1,2 και 3 χτυπούσε κόκκινα ήταν οι εμφανίσεις της Ζέτας Μακρυπούλια. Ειδικά όταν φορούσε πιο κοντά φορέματα, τα πόδια της γέμιζαν όλη την οθόνη και έκλεβαν την παράσταση. Και όλα αυτά χωρίς να είναι πάνω από 1.80. Ναι, ναι... η Ζέτα Μακρυπούλια είναι 1,72.

GISELLE


Είναι 34 χρονών και παραμένει μια κούκλα. Η φύση έχει φερθεί απλόχερα στη Gisele, καθώς της έχει δώσει υπέροχο πρόσωπο και σώμα. Η φωτογράφιση που έκανε το καλοκαίρι για το περιοδικό Lui, απέδειξε ότι δεν έχει... περάσει η μπογιά της. Άλλος κοίταξε το πίσω μέρος της, άλλος το στήθος, άλλος τα μαλλιά και εμείς εδώ την μοιραζόμαστε για τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ πόδια της. Το 1,80 τη βοηθάει σίγουρα.

BLAKE LIVELY


Η 27χρονη Blake Lively με το 1,74 ύψος της, παίζει δυνατά στη λίστα με τα πόδια που ζηλεύουμε. Είμαστε βέβαιες ότι ο Ryan Reynolds τα πρόσεξε όταν της ζήτησε να βγούνε. 

JENNIFER ANISTON


Να είναι η προτίμηση της στη φέτα; Το ελληνικό γονίδιο; H Jennifer Aniston έχει ύψος 1,64 αλλά παρόλαυτα τα πόδια της δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Προφανώς γυμνάζεται και προσέχει αλλιώς δε γίνεται - αλήθεια δε γίνεται - στα 45 της να είναι τόσο τυχερή και να διατηρεί τέτοια γράμμωση.

RIHANNA


Είναι 26 χρονών, με πιασίματα και γεμάτα (με έψιλον ή με α) πόδια. Δεν τη λες πολύ ψηλή - είναι 1,73- αλλά τα πόδια της, με τη βοήθεια και των ενδυματολογικών επιλογών της, ξεχωρίζουν. Εντάξει, Rihanna, θα το ρίξουμε και εμείς στο χορό μήπως καταφέρουμε να σε φτάσουμε.

ΒΙΚΥ ΚΟΥΛΙΑΝΟΥ


Σίγουρα η 47χρονη σήμερα Βίκυ Κουλιανού βοηθήθηκε πολύ από το 1,85 της και όταν την κοιτάμε κάνουμε λόγο για πόδια σιδηρόδρομο. Τα αγαπάμε γιατί δεν είναι άχαρα, ούτε υπερβολικά λεπτά. Είναι απλά υπέροχα και δεν περνάει από πάνω τους ο χρόνος.  

JESSICA SIMPSON


Στην ταινία Dukes of Hazzards του 2005, η Jessica Simpson έδωσε ρεσιτάλ καλλίγραμμου ποδιού που δε ξεχνιέται. Από τότε έχει τα πάνω και τα κάτω της στη ζυγαριά. Εμείς τη θυμόμαστε όπως ήταν τότε - οκ όχι εκείνη ακριβώς, τη γάμπα της κυρίως.

SHARON STONE


Γίνεται να μη βάλουμε στη λίστα με τα πιο αξιοζήλευτα πόδια, εκείνα της Sharon Stone στο Βασικό Ένστικτο του 1992; Δε γίνεται. Οι άντρες μπορούν όσο θέλουν να κοιτάνε την απουσία εσωρούχου, εμείς δε θα σταματήσουμε ποτέ να παρατηρούμε το απέραντο πόδι, ειδικά σε αυτή τη σκηνή, της εκπληκτικής Sharon.

JANE FONDA


Την δεκαετία του 1980, η Jane Fonda καθιερώθηκε ως βασίλισσα της αεροβικής. Πούλησε εκατομμύρια video με τις ασκήσεις της και έμεινε στο μυαλό ισάριθμων γυναικών ως το απόλυτο σώμα. Τα πόδια της, αγκαλιασμένα από γκέτες, είναι ένας λόγος που κάθε γυναίκα σκέφτεται να ξεκινήσει αερόμπικ.

JENNIFER BEALS


 Συνεχίζοντας το flash back, πόδια που δε ξεχνιούνται είναι εκείνα της Jennifer Beals στην ταινία του 1983 "Flashdance". Από την αρχή μέχρι το τέλος τους, δε χορταίνονται. Αποτελούν έμπνευση. Μας κάνουν να θέλουμε να βάλουμε γκέτες και να χορεύουμε "What a Feeling" ασταμάτητα.

CHER


Πίσω στη δεκαετία του 1970, ζηλεύουμε τα πόδια της Cher. Ειδικά με εκείνα τα ιδιαίτερα φορέματα του Bob Mackie, τονίζονταν καταπληκτικά σε βαθμό που μπορεί κάποια να έφτανε να πει ότι δε γίνεται να υπάρχουν τόσο μακρυά πόδια. Κι όλα αυτά με ύψος 1,74 μόνο. Παίρναμε και όρκο ότι ξεπερνάει το 1,80.

TINA TURNER


Η Tina Turner είναι 1,63 αλλά πάντα ένιωθε τα πόδια της τόσο μεγάλα που η ίδια χαρακτήριζε τον εαυτό της παλιότερα πόνι. Συγκεκριμένα, όπως έχει πει στην Οprah Winfrey, "σκεφτόμουν γιατί άραγε μοιάζω σαν μικρό πόνι;". Τα έχει ασφαλίσει για 3,2 εκατ. δολάρια πάντως. Και δικαίως.

ΡΙΚΑ ΔΙΑΛΥΝΑ


Τη δεκαετία του '60 ήταν μια από τις πιο περιζήτητες γυναίκες. Είχε πάρει τον τίτλο της Μις Σταρ Ελλάς το 1934. Χαζεύοντας παλιότερες φωτογραφίες ή βλέποντας ταινίες της, καταλαβαίνουμε το χαμό. Εστιάζοντας στα πόδια, δεν έχουμε λόγια. Απλα μένουμε με το στόμα ανοιχτό.  

BRIGITTE BARDOT


 Η Brigitte Bardot είναι μια γυναίκα έμπνευση. Από τα μαλλία και το eye liner μέχρι τα πόδια. Δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι πράγματι είναι 1,70 και τα πόδια της δείχνουν τόσο μακρυά και υπέροχα. Είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Πηγή: ladylike.gr - Μαριέτα Χριστοπούλου

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ