O παράδεισος έμεινε από νερό: Οι Μαλδίβες με τα 1100 νησιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας!

Οι Μαλδίβες, το μικρό νησιωτικό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, υποφέρει από σημαντική κρίση λειψυδρίας εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα. 

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πυρκαγιά στο μοναδικό σταθμό αφαλάτωσης της χώρας που οδήγησε στην έλλειψη διαθέσιμου νερού για τους 130.000 κατοίκους της πρωτεύουσας Μαλέ.

Οι κάτοικοι του Μαλέ προς το παρόν καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες με εμφιαλωμένο και αφαλατωμένο νερό από γειτονικές χώρες μέσω κοινόχρηστων δεξαμενών και κινητών οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Η κρίση νερού, που ξεκίνησε στις 4 Δεκέμβρη, έχει εξαγριώσει τον τοπικό πληθυσμό, με μεμονωμένες επιθέσεις να έχουν σημειωθεί σε μαγαζιά που προσέφεραν μεταλλικό νερό σε περιορισμένες ποσότητες, ενώ τα ξενοδοχεία της χώρας αναφέρουν επίσης πως τα αποθέματά τους εξαντλούνται.

Η Ινδία, η Κίνα, το Μπαγκλαντές και η Σρι Λάνκα έχουν ήδη αποστείλει βοήθεια μέσω αεροπλάνων ενώ εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσαν πως θα αποστείλουν πέντε επιπλέον αεροσκάφη με νερό και δύο πλοία με μηχανικά εξαρτήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στο σταθμό αφαλάτωσης.

Η κυβέρνηση των Μαλδιβών ανακοίνωσε πως θα διανείμει δωρεάν νερό σε περίπου 120.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εργατών από το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και το Πακιστάν, μετά από καταγγελίες ότι τα κέντρα διανομής νερού αρνήθηκαν σε κάποιες περιστάσεις να τους προσφέρουν νερό.

Οι Μαλδίβες, οι οποίες έχουν πληθυσμό μόλις 400.000 άτομα, είναι ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από 1.190 κοραλλιογενή νησιά στα νοτιοδυτικά της Ινδίας. Σύμφωνα με στοιχεία των αρχών της χώρας περισσότεροι από 750.000 τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ