Η απόλυτη Topwoman: H Μέι-Μπριτ Μόζερ παρέλαβε χθες το Νόμπελ Ιατρικής Φυσιολογίας εντυπωσιάζοντας & με το μάξι φουστάνι της!

Ποιος είπε ότι οι επιστήμονες δεν ξέρουν από μόδα; Στην τελετή απονομής των Νόμπελ στη Σουηδία, η  Μέι-Μπριτ Μόζερ παρέλαβε το βραβείο της φορώντας ένα όμορφο φόρεμα από σατέν και ασημί δέρμα, ειδικά σχεδιασμένο να αναπαριστά το ερευνητικό της έργο.

Η Μέι-Μπριτ Μόζερ, η οποία μοιράστηκε το Νόμπελ Ιατρικής Φυσιολογίας μαζί με τον σύζυγό της Έντβαρντ Μόζερ και τον συνάδελφό τους Τζον Ο΄Κιφ, βραβεύτηκε για την ανακάλυψη του «GPS του εγκεφάλου».

Οι τρεις ερευνητές έδειξαν ότι ο εγκέφαλος διαθέτει εξειδικευμένους νευρώνες που σχηματίζουν ένα σύστημα εντοπισμού θέσης και μας επιτρέπουν να προσανατολιζόμαστε και να βρίσκουμε το σωστό δρόμο

Μοιράστηκε το Νόμπελ με τον ωραίο της σύζυγο

Τρεις φανταχτεροί νευρώνες από ασημένιο δέρμα και χάντρες κοσμούσαν την τουαλέτα της Μόζερ, την οποία σχεδίασε ο βρετανός μηχανικός και μόδιστρος Μάθιου Χαμπλ.

Το παιχνίδισμα του φωτός με τις χάντρες δίνει την εντύπωση ηλεκτρικών παλμών που ταξιδεύουν από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο, σχολιάζει το περιοδικό Scientific American.

O δημιουργός του φορέματος της Matthew Hubble σχεδιαστής το εμπνεύστηκε από την δουλειά της νορβηγίδας νευροεπιστήμονα!

«Ένας καλός σχεδιαστής ρούχων έχει πολλά κοινά με έναν καλό ερευνητή» είπε η Μόζερ στους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν την τελική πρόβα της τουαλέτας. «Και οι δύο επιδιώκουν την αριστεία και την τελειότητα. Πρέπει να εστιάζονται πραγματικά στη λεπτομέρεια, και δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα πριν το δουν».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης - Ιn.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ