Για γέλια και για κλάμματα: Φορτηγό σφήνωσε στην καμάρα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου! Οι σύγχρονοι Ιππότες άσχετοι με την οδήγηση!

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η προσπάθεια ενός οδηγού να περάσει μέσα από την είσοδο της Παλιάς Πόλης στη ΔΕΗ με το φορτηγό-αυτοκίνητο του, χωρίς να υπολογίσει το ύψος της καμάρας που βρίσκεται στο σημείο.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να «κολλήσει» το φορτηγό στην καμάρα, με μόνη λύση, να ξεφουσκώσουν τα λάστιχά του προκειμένου να μπορέσει να περάσει.

Ακολούθησε κινητοποίηση από την αστυνομία ούτως ώστε να δοθεί άμεση λύση, αφού είχε κλείσει ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο για την Παλιά Πόλη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στον δρόμο, αφού τα οχήματα δεν μπορούσαν ούτε να μπουν στην Παλιά Πόλη ούτε όμως και να εξέλθουν αυτής, από τη συγκεκριμένη είσοδο.

Κάτι τέτοιο, εγκυμονεί ποικίλους κινδύνους για τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης καθώς αποκόπτει την είσοδο σε ασθενοφόρα, πυροσβεστική κ.λπ. και σε περίπτωση που υπήρχε ανάγκη, δεν θα ήταν δυνατό να εισέλθουν ούτε τέτοιου είδους οχήματα.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, πως το παραπάνω γεγονός δεν είναι μεμονωμένο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που φορτηγά- αυτοκίνητα, δεν υπολογίζουν σωστά το ύψος του οχήματός τους (παρότι υπάρχει πινακίδα που αναγράφει το μέγιστο ύψος που επιτρέπεται), με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη καμάρα να είναι «φαγωμένη» από τα οχήματα που ενώ δεν χωρούν, κάτι που μπορεί με την πάροδο των χρόνων να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο Μνημείο μας.

Το γεγονός αυτό, μαζί με την ανεξέλεγκτη στάθμευση στην Παλιά Πόλη χειμώνα-καλοκαίρι, επικαιροποιεί και πάλι το μεγάλο ζήτημα της στάθμευσης σε ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο θα έπρεπε να φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού και όχι να το χρησιμοποιούμε σαν πάρκινγκ αδιαφορώντας για τη φθορά που υπόκειται χρόνια τώρα.\

Το παραπάνω, σαφώς επιβάλλει ένα νέο σχεδιασμό που πρέπει να γίνει στην Παλιά Πόλη από τους αρμόδιους φορείς ούτως ώστε σε αυτή να εισέρχονται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι της και οδηγοί εταιρειών με εμπορεύματα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι καταστηματάρχες.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ