Έγινε κι αυτό - Έκοψαν το τιμολόγιο της ΔΕΗ στην οικογένεια του οπλίτη που σκοτώθηκε στο Βόλο!

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε η οικογένεια του νεαρού οπλίτη που σκοτώθηκε σε άσκηση στον Βόλο, από βλήμα όλμου.

Όπως λέει η αδελφή του,  από τη ΔΕΗ δεν δικαιούνται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη οικογένεια, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν πλέον τέσσερα αλλά… τρία μετά τον θάνατο του 19χρονου πεζοναύτη.

Καταγγέλλει μάλιστα  ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε και η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.

Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δημοσιοποιείται έχει ως εξής:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα. Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό. ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

Τι αναφέρει η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη που έχασε τη ζωή του πριν λίγους μήνες στο Βόλο, ανέφεραν απόψε πηγές της επιχείρησης με αφορμή τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες διακόπηκε η χορήγηση του μειωμένου τιμολογίου για τους πολύτεκνους.

Όπως διευκρίνιζαν, το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 που ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.

«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών», καταλήγει η ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ