Made in Greece ο Μεσσήνιος σεφ, Πάρης Κωστόπουλος, που έβαλε τα προϊόντα της πατρίδας του στην Ινδική κουζίνα!

Mπορεί ο διάσημος σεφ Πάρης Κωστόπουλος από τη Μεσσηνία να άφησε, χωρίς ενοχή, μια ασφαλή και επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό( με πολλές εργατοώρες σε διάσημα εστιατόρια, με επώνυμους πελάτες, στο Σαν Μονέ, στη Καραϊβική, στη Κορσική, στις Κάνες, στη Γουαδελούπη, στην Ελβετία, στα Κανάρια νησιά) για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αναδείξει τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης, ωστόσο δεν παραιτήθηκε από το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του, να τα ταξιδέψει, με αφετηρία την Μεσσηνία, σε κάθε άκρη του κόσμου.

Ανήσυχος ο νεαρός διευθυντής Κουζίνας του ΙΙΕΚ "Ορίζων" και Executive chef του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων "Buca Beach Resort" που βρίσκεται στην Μπούκα Μεσσηνίας, δεν αρκέστηκε στο ότι κατάφερε να βάλει τις ελιές και το λάδι της Καλαμάτας στο «El Celler De Can Roca» ,το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2014. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά ο ίδιος μαζί με τον συνεργάτη του Πέτρο Βρυώνη καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΙΕΚ "Ορίζων" "έστησαν", με την στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας, ένα μοναδικό 10ήμερο (από τις 18-28 Νοεμβρίου) Φεστιβάλ Μεσσηνιακής γαστρονομίας στο Νέο Δελχί στην Ινδία.

Ο Μεσσήνιος σεφ που έβαλε τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης στην Ινδική κουζίνα

Πρέσβεις από πολλές χώρες, δημοσιογράφοι, εισαγωγείς από τον κλάδο των τροφίμων, tour operators, γευσιγνώστες, γνωστοί food bloggers,σημαντικοί εισαγωγείς στελέχη πολυεθνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων, στελέχη της Ινδικής κυβέρνησης και πολλοί VIP προσκεκλημένοι γεύτηκαν για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια τριών μεγάλων εκδηλώσεων το πρωτότυπο μενού που βασίστηκε στα Μεσσηνιακά προϊόντα που διέθετε η ελληνική ομάδα των σεφ, όπως ξινό τραχανά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, ελιές καλαμών, σύκο τσαπέλα σε σιρόπι από μεσσηνιακό cabernet, τοπικό βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας κ.α.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έλαβαν χώρα τόσο στον χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας, όσο και στο διάσημο εστιατόριο "Olive", που έχει χρηστεί από το BBC Food ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ινδία για το 2013 , αλλά και στηνπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα "The Leela Ambience Gurgaon Hotel & Residences", που είναι μέλος της διεθνούς αλυσίδας Kempinski Hotels. " Το όλο εγχείρημα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Έλληνα Πρέσβη στο Νέο Δελχί κ. Ραπτάκη και την Σύμβουλο της πρεσβείας κα. Κουτσομητοπούλου για αυτήν την πρωτοβουλία, την πρόσκληση, την φιλοξενία και τη στήριξή τους. Είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική πρεσβεία συντονίζει και διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση", λέει ο σεφ Πάρης Κωστόπουλος και συνεχίζει: "Αυτό που μας εντυπωσίασε, εκτός από το ότι για πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή με έναν διαφορετικό πολιτισμό, με μια άλλη κουλτούρα, ήταν το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι τρέφουν μια μεγάλη αγάπη για τους Έλληνες και για την ελληνική κουζίνα".

Αναλύοντας τον Γαστρονομικό πλούτο της Μεσσηνίας, και τα ευρύτερα οφέλη της Ελληνικής Κουζίνας για την υγεία και προβάλλοντας την Μεσσηνία ως κορυφαίο αναδυόμενο γαστρονομικό προορισμό, ο μεσσήνιος σεφ κατάφερε να πείσει τους Ινδούς επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και του κλάδου της εστίασης να κάνουν τα πρώτα deals και να εντάξουν τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης στο μενού τους. "

Ήδη ξεκίνησαν να γίνονται παραγγελίες από τα "Leela hotels" με στόχο το "στήσιμο" και τη λειτουργία πολύ σύντομα ενός ελληνικού εστιατορίου εντός της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας και οι ελιές μπήκαν ήδη σε όλα τα εστιατόρια του ομίλου Kempinski. Ταυτόχρονα, το Επιμελητήριο της Μεσσηνίας ανέλαβε την επικοινωνία με τοπικούς παραγωγούς με στόχο να προβληθούν τα μεσσηνιακά προϊόντα σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική αγορά, όπως είναι η Ινδία.", συμπληρώνει ο σεφ.

Ο Μεσσήνιος σεφ που έβαλε τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης στην Ινδική κουζίνα

Διαβάστε τη συνέχεια στην imerisia.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ