Η νίκη του Nίκου Ρωμανού: Με βραχιολάκι θα παρακολουθεί μαθήματα χάρις στην παρέμβαση Παπούλια!

Με παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια φαίνεται να δίνεται λύση στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Ο κ. Παπούλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, που αφορούν την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το περιεχόμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, και γενικότερα το νομικό πλαίσιο, που διέπει την περίπτωση του νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Η βελτιωμένη τροπολογία

Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, φαίνεται να οδηγείται σε λύση η υπόθεση της απεργάις πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται. Η τροπολογία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ