Made In Greece ο Θόδωρος ή Ted Σαράντος, ο "διαβολικός" Έλληνας του ίντερνετ με την εξωτική καλλονή σύζυγο - Παρέες με όλο το Χόλιγουντ και μπάτζετ 3 δισ. δολ!

Είναι ένας από τους ισχυρότερους Ελληνες στον κόσμο, ο άνθρωπος που άλλαξε σαρωτικά το τοπίο στον χώρο της τηλεόρασης.

Ο Τεντ Σαράντος, μάνατζερ της ιντερνετικής πλατφόρμας Netflix, θεωρείται ο γκουρού που ανοίγει νέους ορίζοντες στην κραταιά αγορά της ψυχαγωγίας.


Ο Ελληνας που έφερε το Χόλιγουντ στο διαδίκτυο

Πέρυσι το περιοδικό TIME τον συμπεριέλαβε στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, ενώ η εφημερίδα Guardian τον αποκάλεσε «διαβολικό». Μόνο φέτος χειρίστηκε μπάτζετ που ξεπέρασε τα 3 δισ. δολάρια!

Με τη σύζυγο του

Η απήχηση του Netflix στα αμερικανικά νοικοκυριά -και όχι μόνο- είναι τέτοια, ώστε πρόσφατα ο μεγιστάνας των μίντια Ρούπερτ Μέρντοχ κάλεσε τα διεθνή παραδοσιακά Μέσα να συνασπιστούν για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο που απειλεί την ύπαρξή τους...

Οι εύστοχες κινήσεις του Τεντ Σαράντος μετέτρεψαν το διαδικτυακό κανάλι του σε leader της ψυχαγωγίας που αναμετράται επί ίσοις όροις με τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ οι παραγωγές που ο ίδιος υπογράφει, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, σαρώνουν διακρίσεις και βραβεία, από Χρυσές Σφαίρες μέχρι Εμμυ.


Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Νικόλ Εϊβαντ, η οποία είχε διοριστεί πρέσβης στις Μπαχάμες.   

Γρήγορη εξέλιξη
Ο Θεόδωρος Αντώνιος Σαράντος τζούνιορ, ή απλώς Τεντ, Ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς, ξεκίνησε από υπάλληλος σε βιντεοκλάμπ και έφτασε στη θέση του γενικού διευθυντή προγράμματος του ραγδαία ανερχόμενου Netflix, μιας εταιρείας που δημιουργήθηκε το 1997 από τους Ριντ Χάστινγκς και Μαρκ Ράντολφ ως επιχείρηση ενοικίασης ταινιών online. Το 2007 ο Σαράντος έκανε τη διαφορά, επιτρέποντας στους συνδρομητές να παρακολουθήσουν απευθείας εκπομπές και ταινίες στους υπολογιστές ή στις smart τηλεοράσεις τους.

Με την Όπρα Γουίνφρει

Με απλά λόγια, ο 50χρονος Ελληνοαμερικανός μάνατζερ αξιοποίησε τις τεχνολογικές εξελίξεις, μετατρέποντας το ιντερνετικό Netflix σε κανονικό κανάλι, με εξάπλωση που ζηλεύουν οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες. Σήμερα η εταιρεία, εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq, αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα με πάνω από 53 εκατ. συνδρομητές σε 52 χώρες, οι οποίοι παρακολουθούν ταινίες, σόου και σειρές για 2 δισ. ώρες τον μήνα!


Δίπλα στους Ρόμπιν Ράιτ και Κέβιν Σπέισι, πρωταγωνιστές της κορυφαίας τηλεοπτικής σειράς «House of Cards», η οποία εκτόξευσε τις μετοχές του Νetflix.

Μολονότι πολυάσχολος, ο ίδιος δεν δίστασε να διαθέσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του όταν ενημερώθηκε για το αίτημα μιας εφημερίδας από την αγαπημένη του Ελλάδα.

Επικοινωνήσαμε μαζί του στη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν για δουλειές. Η φωνή του στη γραμμή ακούγεται αποφασιστική. Του επισημαίνω ότι θεωρείται ο κύριος υπαίτιος για την επανάσταση που έφερε το Netflix.

Ο ίδιος το αμφισβητεί με σεμνότητα: «Ο κόσμος πλέον βλέπει τηλεόραση με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι στις αρχές της χιλιετίας. Kαι δεν είναι μόνο το Netflix αλλά γενικότερα η εμφάνιση της καλωδιακής τηλεόρασης και του Ιντερνετ. Αντιμετωπίζουμε τις τεράστιες απαιτήσεις μιας γενιάς που θέλει τα πάντα "κατά παραγγελία" στην τηλεόραση. Κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να προσελκύσουμε τους καταναλωτές. Σε ό,τι με αφορά νομίζω ότι είναι πολύ βολικό και εύκολο να αποδίδεται η επιτυχία μιας εταιρείας σε ένα μόνο άτομο, αλλά στην πραγματικότητα το Netflix είναι μία πολύ μεγάλη εταιρεία. Και ο διευθύνων σύμβουλός μας Ριντ Χάστινγκς έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τη δουλειά μας με τρόπο παραγωγικό. Επιπλέον η ομάδα μου δουλεύει διαρκώς και εντατικά προκειμένου εντοπίζει καλές εκπομπές αλλά και να δημιουργεί καλές δικές μας παραγωγές. Ολη αυτή η δουλειά στηρίζεται σε εκατοντάδες ανθρώπους, άρα το να προσπαθείς να το αποδώσεις σε ένα μόνο όνομα δεν είναι η σωστή αντιμετώπιση».


Βινς Βον και Τζον Τραβόλτα είναι μερικοί από τους διάσημους φίλους του Ελληνα μάνατζερ.   

Υπό τη δική του καθοδήγηση το 2012, η Netflix έγινε και παραγωγός, δημιούργησε μοναδικό πρόγραμμα για το διαρκώς αυξανόμενο κοινό της και έγινε «πελάτης» των μεγάλων στούντιο, γεγονός που αναβάθμισε το κύρος της στην αγορά. Σειρές όπως το House of Cards και το Orange Is The New Black καθηλώνουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ενώ ήδη η εταιρεία έχει ανακοινώσει δεκάδες νέα προγράμματα για το 2015 και το 2016.

Με την Τζούλια Ρόμπερτς

Ολες αυτές οι κινήσεις θορύβησαν τους κολοσσούς της ψυχαγωγίας σε τέτοιο βαθμό ώστε ο «πολύς» Ρούπερτ Μέρντοχ να δημοσιοποιήσει την ανησυχία του. «Λειτουργούμε στην πιο σκληρή αγορά των μίντια στον κόσμο και έχουμε ήδη αρκετό ανταγωνισμό. Με τον Μέρντοχ και την εταιρεία του όμως έχουμε υπογράψει και συμφωνίες, έτσι είμαστε παράλληλα ανταγωνιστές και συνεργάτες» εξηγεί ο Τεντ Σαράντος.


«Ο Τζιμ Γιαννόπουλος (αριστερά) είναι το κέντρο του ελληνικού σύμπαντος του Χόλιγουντ», τονίζει ο Τεντ Σαράντος.   

Όλο το άρθρο της Μάγδας Λιβέρη από το Έθνος της Κυριακής εδώ

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ