Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους κολλητούς του, ''κηπουρούς'' και μη - Το NΕΟΝ ΠΑΣΟΚ γεννιέται;

Ζυμώσεις στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Οι συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και η αναζωπύρωση σεναρίων για την ίδρυση νέου κόμματος!

 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έτοιμος να ιδρύσει νέο κόμμα και μάλιστα άμεσα, ενώ πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και τις οποίες επικαλείται ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου" αναφέρουν πως έχει την αμέριστη υποστήριξη των παπανδρεϊκών βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Προς αυτό το σκοπό υπήρξε και συνάντηση στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, στην οποία σύμφωνα με αναφορές, παρευρέθηκαν οι Θ. Μωραϊτης, Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής, Φ. Πετσάλνικος κ.α.  Αποφάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ληφθούν άμεσα, ίσως και το Σαββατοκύριακο.

Σε πρώτη φάση συζητήθηκε αν τα στελέχη της «παπανδρεϊκής» πτέρυγας θα είναι υποψήφιοι σε ενδεχόμενες εκλογές, σε πολιτικό σχηματισμό υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι η Δημοκρατική Παράταξη.

Το επόμενο διάστημα, η πλευρά των παπανδρεϊκών δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και κινήσεις ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γ. Παναγιωτακόπουλου και την "Κίνηση των 75" του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη ομιλία στην Κοζάνη, στις 17 Δεκεμβρίου, την ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή και από την πλευρά του, δεν έχει γίνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις. Αν αποφασίσει να κατέβει με δικό του κόμμα στις εκλογές, προλαβαίνει, καθώς έχει τη δυνατότητα να φτιάξει ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια. Η πρώην ευρωβουλευτής Μ. Κοππά, που ανήκει στους τακτικούς συνομιλητές του, με μια ανάρτηση στο Facebook έκανε πολύ επιθετική κριτική στην απόφαση για επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο δρομολογήθηκαν τα γεγονότα, δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό. "Ω, καιροσκόποι όλων των πολιτικών χωρών, ενωθείτε!!!", αναφώνησε.

Η Χ. Τρικούπη επιμένει ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής δεν συνδέεται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα διαμηνύει ότι δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις αποσταθεροποιητικές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αυτό που κατ' επανάληψιν έχει υποστηρίξει ο Ε. Βενιζέλος, πώς οτιδήποτε υπονομεύει το ΠΑΣΟκ, βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ