Ιδού οι 8 υποψηφιότητες για το «Πρόσωπο της Χρονιάς 2014» - Όλη η περίφημη ετήσια λίστα του περιοδικού «Time»

Τη λίστα με τους οχτώ υποψηφίους που διεκδικούν τον τίτλο του «Προσώπου της Χρονιάς» για το 2014 αποκάλυψε τη Δευτέρα το περιοδικό «Time» κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού σόου Today του NBC.
 

Οι υποψήφιοι του Time για το «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Στη θέση της πρώτης υποψηφιότητας που θα διεκδικήσει τον τίτλο για το Πρόσωπο της Χρονιάς δεν βρίσκεται ένας υποψήφιος, αλλά πολλοί: είναι οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον που βγήκαν στους δρόμους τον Αύγουστο μετά και από τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι και σήμερα καθώς τον Νοέμβριο ήρθε και η αθωωτική απόφαση για τον αστυνομικό.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν καθημερινή μάχη ενάντια στην μεγαλύτερη επιδημία του φονικού ιού Έμπολα αδιαμφισβήτητα είναι ήρωες και έτσι επιλέχτηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Μόνο στην δυτική Αφρική έχουν χάσει την ζωή τους σχεδόν 7.000 άνθρωπο από τον Έμπολα.

Αδιαμφισβήτητα ήταν ένα από τα πρόσωπα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον την χρονιά που πέρασε. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν που τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα είναι υποψήφιος για το Πρόσωπο της Χρονιάς, αφού οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι, η προσάρτηση της Κριμαίας και ο ρόλος του στον εμφύλιο της ανατολικής Ουκρανίας ήταν μερικά από τα θέματα που τον έκαναν πρωτοσέλιδο τη χρονιά που πέρασε.

Η Τέιλορ Σούιφτ μια από τις ποπ τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις η οποία ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τα τραγούδια από την υπηρεσία Spotify γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνει υψηλότερες αποζημιώσεις στους καλλιτέχνες Ο Τζακ Μα, ο Άγγλος δάσκαλος που μετατράπηκε στον ιδρυτή και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alibaba του Κινεζικού «γίγαντα» του e-εμπορίου.

Υποψήφιος είναι και ο Τιμ Κουκ που το 2014 ανακοίνωσε την κυκλοφορία και παρουσίασε το το iPhone6, το iPhone 6 Plus, το Apple Watch και το Apple Pay. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και είναι ο πρώτος δηλωμένος γκέι στην λίστα του Fortune με τους πιο επιτυχημένους CEO.

Ανάμεσα στους υποψηφίους του περιοδικού είναι και ο Μασούντ Μπαρζανί ο νυν πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το αίτημα για ανεξαρτησία της περιοχής με την συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όγδοος υποψήφιος -στην τυχαία ωστόσο σειρά του περιοδικού- είναι ο Ρότζερ Γκούντελ, πρόεδρος του National Football League, η ηγεσία του οποίου επικρίθηκε πολύ καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος χρειάστηκε να ασχοληθεί με περιπτώσεις οικογενειακής βίας από αθλητές όπως ο Ρέι Ράις.

O τελικός νικητής θα αποκαλυφθεί την Δευτέρα το πρωί, οπότε θα ανακοινωθεί σε Facebook και Twitter. Υπενθυμίζεται ότι οι αναγνώστες του περιοδικού έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους, αναδεικνύοντας τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι ως το δικό τους «Πρόσωπο της Χρονιάς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ