Από τον λεμονοστίφτη του Alessi ως τα design λυόμενα σπίτια: Ο κορυφαίος designer στον κόσμο Philippe Starck!

Ο Philippe Starck, γνωστός για την αγάπη του για το περιβάλλον αλλά και για τα πρωτότυπα και διαχρονικά του σχέδια, είναι ο designer για τον οποίο μιλάει όλη η Αμερική!

Το ταλέντο του σχεδιαστή δεν άφησε ασυγκίνητο ούτε τη διάνοια της apple, Steve Jobs, αφού λίγο πριν πεθάνει ο Jobs ζήτησε απο τον Philippe Starck να επιμεληθεί το design του πολυτελούς του γιότ. 

Η φήμη του Philippe Starck, όμως, δεν σταματάει εδώ αφού ήταν αυτός που σχεδίασε τον λεμονοστίφτη που έχει χαρακτηριστεί ως τον πιο αμφιλεγόμενο λεμονοστίφτη του 21ου αιώνα!

Ο περιφημός σχεδιαστής σχεδίασε επιπλέον ένα ποδήλατο που συνδιάζει τον κλασσικό σκελετό του με...γούνα

Ο Philippe Starck, θεωρεί πως το να δίνει την επιλογή στους πελάτες του να επεμβαίνουν πολλές φορές οι ίδιοι στα σχέδια του, σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο, είναι ένα βήμα προς την κατάργηση των trennds και έτσι, δημιουργεί καρέκλες προσαρμοσμένες στο γούστο του εκάστοτε πελάτη

Σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε πως το διαχρονικό αν και μοιάζει με κλισέ στην πραγματικότητα μπορεί να επιτευχθεί και μάλιστα το διαχρονικό είναι συνάμα και οικολογικό, αφού αν αγοράζουμε λιγότερα πράγματα δεν θα υπάρχει η ανάγκη της ανακύκλωσης

"Είναι ένας νέος τρόπος σκέψης", συμπληρώνει. "Δεν πρέπει να αγοράζεις κάτι για 6 μήνες, μόνο. Πρέπει να το αγοράζεις για τον εαυτό σου, για το παιδιά σου και για τα εγγόνια σου."

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ - dezeen.com

Δείτε όλες τις φωτό εδώ - dezeen.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ