Πλάνα από ψηλά για πρώτη φορά με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ από τις ταράτσες στα ΜΑΤ (φωτό & βίντεο)

Το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ αποτύπωσε τους αντεξουσιαστές που το βράδυ του Σαββάτου έκαναν έναν ιδιότυπο κλεφτοπόλεμο από τις ταράτσες πολυκατοικιών στα Εξάρχεια εκσφενδονίζοντας αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Ταράτσες κτηρίων φαίνονται να είναι γεμάτες από άτομα. Σε κάποια από τα πλάνα φαίνονται καθαρά οι ταραξίες καθώς πετούν ογκώδη αντικείμενα προς τα ΜΑΤ.


 

Σε κάποιο από τα πλάνα διακρίνονται κάποιοι να μετακινούνται από ταράτσα σε ταράτσα με μικρά άλματα..

Τα πλάνα μιλάνε από μόνα τους, σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικές καταγγελίες είχε κάνει την Κυριακή ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος κάνοντας λόγο για μια νέα μέθοδο που ακολούθησαν οι ομάδες των αντιεξουσιαστών στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις. Αφού υπογράμμισε ότι δεν ήταν μόνο 15χρονα αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας κουκουλοφόροι, στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο κουκουλοφόροι να ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και να επιτίθενται με μολότοφ στους αστυνομικούς στους δρόμους, μετακινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα, επιδιδόμενοι σε ένα ιδιότυπο... parkour: «Δεκάδες άτομα ανέβηκαν σε ταράτσες. Υπήρχαν πολυκατοικίες που μέσα χάλασαν ακόμη και τα ασανσέρ. Υπήρχαν πολυκατοικίες που είχαν 20 και 30 άτομα πάνω! Πετάγανε από κεραίες μεχρι μολότοφ». 


Πηγή Κειμένου & φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή βίντεο: κανάλι της ΕΛ.ΑΣ. στο Youtube

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ